ILDSJELEN Øystein Remme

Crescendo 3 2010 s 10 - 11 Øystein Remme 2

ØYSTEIN REMME. Uten tvil, han er et arbeidsjern. Øystein Remme fyller dagene med de utroligste ting, så mye at vi andre kan se ut som parkerte latsabber i sammenligning.

Crescendo 3 2010 s 10 - 11 Megabandet 2_edited.jpg
Megabandet.

ØYSTEIN REMME: Megabandet, som er en del av Dissimilis, og Remme Brothers Band, fyller livet hans på en helt spesiell måte. – Jeg ville ikke ha vært denne flotte gjengen foruten, sier han.

Øystein Remme har en utrolig bakgrunn, han har arbeidet på dorullfabrikk, vært maskinkjører, skytebas, lastebilsjåfør og salgssjef. Pr i dag er han kultur- og ungdomskonsulent i Drammen kommune, med ansvar for den populære drammensgruppa Megabandet og sin egen Remme Brothers Band. Han har fått både ildsjelpris, frivillighetspris og en rekke Dissimilis-utnevnelser. Alle i byen kjenner Megabandet, takket være en mann som brenner for en innmari flott gjeng.

Lytter han på sin flere hundre store vinylplate-samling, går det som oftest i Bob Dylan, den store helten hans. – Jeg satt på første benk da han besøkte Drammen for over 30 år siden. Men jeg varierer gjerne med både Jimi Hendrix og Rolling Stones, og liker godt å lese, spesielt Henning Mankell-krim, men foretrekker Donald Duck.

ANNONSE VESTLIA RESORT.

Vestlia ann 2.jpg

Øystein Remme kjøpte sin første gitar på avbetaling og startet en rekke band. Han er lykkelig gift med May Gun, har tre barn, Evelyn, Vivian og Rudi. 

- Det er aktiviteter på fritiden, ler han. - Mye av tiden min bruker jeg på Megabandet. Vi startet på bar bakke for over tyve år siden, uten musikalske referanser og uten instrumenter. Jeg lånte bort utstyret mitt, satte det opp for dem, og siden har jeg blitt der sammen med dem. Jeg instruerer, dirigerer, arrangerer og holder orden på økonomien.

Vel, jeg er ikke sammen med Megabandet hele tiden. Da datteren min giftet seg, våget jeg ikke annet enn å være til stede.

Megabandet gir meg mye glede, fortsetter han. - Når motivasjonen er glede, kan man klare det meste. Det handler om hvordan man behandler folk, måten man opptrer på. Respekt er nøkkelordet, heller det enn pedagogikk.

- Megabandet er blitt mine nærmeste venner, fortsetter Øystein Remme. - Alle har vært med på mine fødselsdager. Og jeg har vært på deres. Da opplever jeg helt andre sider ved medlemmene enn det jeg er vant til. Da får jeg høre om barndom og oppvekst, sorger og gleder. Ingen spør meg om å gjøre noe på torsdagene, da vet de at jeg øver sammen med Megabandet. Jeg ville ikke ha vært denne gjengen foruten.

Det er masse morsomme opplevelser, fortsetter han. - Mange i Megabandet er kløppere på SMS og mail. Men du må kjenne dem for å skjønne hva de skriver. Det er noen fantastiske meldinger som kommer. De har jeg samlet, og når jeg er jeg i dårlig humør, tar jeg dem frem og får meg en god latter.

Øystein Remme blir nok med i Megabandet til de tar av ham skoa og senker ham i jorda. - Når du først er kommet inn i dette miljøet, kommer du ikke ut av det igjen, sier han. - Da må du eventuelt flytte fra byen eller bli alvorlig syk. Det er en dårlig betalt jobb, men i Megabandet får jeg en lønn som ikke dreier seg om penger.

TEKST OG FOTO: ØYVIND RISVIK.

Kontakt

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

Annonser

VisitDRAMMEN

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg til over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.