Egge gård - eplepresse og gårdsbutikk

Bilde-Marius-1
Marius Egge i eplehagen på gården med diplomene for "Iseple" og "Liercider" .

(LIER) Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, sydvendt med utsikt utover hele dalen. Mye sol og jord av høy kvalitet gir området utmerkede dyrkingsforhold. I dag dyrker vi epler, jordbær og druer. Råvarene benyttes blant annet til produksjon av alkoholholdig og alkoholfri drikke.

Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, sydvendt med utsikt utover hele dalen. Mye sol og jord av høy kvalitet gir området utmerkede dyrkingsforhold. I dag dyrker vi epler, jordbær og druer. Råvarene benyttes blant annet til produksjon av alkoholholdig og alkoholfri drikke.

PRESS DINE EGNE EPLER PÅ EGGE GÅRD

Du får naturligvis igjen most fra egen frukt. Nedfallsfrukten er en næringsrik ressurs som kan presses til eplemost og nytes hele året. Ønsker du egen etikett på flaskene, kan du designe det på vår nettsiden. Her kan du også laste opp egne bilder.

Praktisk informasjon
Epler til pressing leveres på gården.  Åpningstider i fruktsesongen er mandag til lørdag kl 09:00 - kl 19:00. Du må selv hente ferdig presset eplesaft eller avtale levering hvis du ønsker det. Saften vil være klar til henting en uke fra innlevering.

GÅRDSBUTIKK

Butikken har utsalg av eplemost, sider, vin, brennevin og alkoholholdige drikker.

Gårdsbutikk_1-768x420.jpg

Eplemost
Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer. For å bevare den friske smaken kaldpresser vi eplene uten å tilsette sukker eller vann. Vi bruker hele eplet og lar det presses ufiltrert slik at eplemosten inneholder fruktkjøtt som har stor betydning for smaken.

Brennevin
Aass & Egge Norsk Single Malt er basert på juleøl fra Aass Bryggeri i Drammen. Destillatet har modnet over tre år på franske eikefat og spanske Oloroso sherryfat. Fatene rommer hele 550 liter. Aass & Egge har ingen kunstige tilsetningsstoffer og er kuldestabilisert. 2008-tappingen bestående av 3000 nummererte flasker ble svært godt mottatt i markedet og har siden vært et av våre mest populære produkter. 

Egge_Gard_prisvinnende_produkter_2.jpg

Musserende sider og vin
Egge Gård Liersider lages hovedsakelig på aromaepler fra Lierområdet. Eplene presses og legges på tank med tilsetting av kulturgjær. Deretter tappes den over på flasker der sideren andregangs gjæres. Dette er den tradisjonelle franske måten å lage sider på, også kalt champagnemetoden. En eksklusiv og krevende metode som gir en smaksrik sider med små elegante bobler. Liersider er frisk, søt og med et flott eplepreg.

 Åpningstider gårdsbutikken
- Torsdag og fredag 16:00 – 19:00
- Lørdag 14:00 – 18:00.

 

Egge_Logo_300b.gif

 

Baneveien 18, 3400 Lier, Norway ( kart
Telefon: + 47 32 85 12 31
E-post: egge@egge.as
Nettside: eggegaard.no

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.