12 UNIKE HØST/VINTER-KONSERTER I DRAMMEN: En reise gjennom musikken

Hellbillies_editedx

DRAMMEN. Her finner du 12 utvalgte konserter i Drammen denne høsten/vinteren. Fra D`Sound til Karoline Krüger og Sigvart Dagsland, Stein Torleif Bjella, CC Cowboys, Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen til gamle rockehelter som Nazareth og Blood Sweat & Tears.

D`Soundx.jpg
 

D`SOUND

Union Scene/ Bakgården, 12. august

Billetter HER

Lyden av D’Sound var noe så unorsk som en miks av acid jazz, soul, R&B, funk, pop og drum ’n’ bass, og skapte et originalt lydbilde som raskt ble omfavnet av både kritikere og hvermannsen da de debuterte med singelen “Real Name” i 1996. Den ble det årets mest spilte singel på norsk radio.

Tidlig i 1997 kom debutalbumet “Spice of Life” som det ble sluppet hele syv singler fra D’Sound begynte nå sakte, men sikkert å få oppmerksomhet utenfor Norge. De turnerte med Roachford i Tyskland, hadde fullpakket konsert på The Jazz Café i London og klubber i Sverige og Danmark. Da D’Sound besøkte Japan på promoturné i forbindelse med albumlanseringen ble de første internasjonale bandet som spilte live på MTV Japan.

I sommer skal den originale trioen Simone Eriksrud, Kim Ofstad og Jonny Sjo ut på tur og ta utgangspunktet i den fantastiske skiva “Spice of Life” med det helt unike lydbilde de har klart å skape. Trioen kan nesten ikke vente med å komme seg ut for sommeren, og gleder seg enormt til å spille skiven som startet en fantastisk reise.

Nazarethx.png
 
NAZARETH

Union Scene, 25. august

Billetter HER

Nazareth ble dannet i 1968, og med originalbassist Pete Agnew reiser bandet fortsatt verden rundt og begeistrer sin massive fanskare. Bandet ifra Skottland har hatt en eventyrlig suksess, med kjenter låter som "Love Hurts", "Hair Of The Dog", "Sunshine" og mange andre har de toppet hitlister over hele verden.

Med over 2,7 millioner månedlige lyttere og nærmere en halv milliard (!!) avspillinger på Spotify er det ingenting som tyder på noe annet enn at dette er et tidløst, legendarisk band ifra Skottland som har berørt millioner av mennesker i over 50 år!

Karoline Sigvartx.jpg
 
KAROLINE KRÜGER OG SIGVART DAGSLAND

Union Scene/ Bakgården, 2. september

Billetter HER

Velkommen til en nydelig konsert i Drammens vakreste bakgård!

Karoline Krüger & Sigvart Dagsland er en unik og sjeldent samkjørt duo. Hun er en av årets artister i vårens seersuksess «Hver gang vi møtes», og har de siste årene hatt store roller i musikaler som Chess og Mamma Mia. Høsten 2023 spiller hun hovedrollen i høstens store musikaloppsetning av «Kristin Lavransdatter».

Han er en av våre mest folkekjære konsertartister, og en forlengst etablert som en av Skandinavias største stemmer. Sist høst har han turnert med sitt nyeste album, "Elefanten i rommet", og det beste fra en tretti års lang karriere kuliminerer dette året med jubileumskonserter over hele landet.

De har denne våren noen utvalgte duokonserter med piano; et format de har finspisset over flere tiår med musikalt samliv. Det blir virtuost, vakkert og humoristisk - en kveld med Karoline Krüger & Sigvart Dagsland.

Sara Correiax.png
 
SARA CORREIA

Åpningskonsert, Drammen Sacred Music Festival

Drammens Teater/ Studioscenen, 16. september

Billetter HER

Bli med på åpningskonserten til Drammen Sacred Music Festival! Dette blir en uforglemmelig konsert med den talentfulle fado-sangeren Sara Correia 16. september.

Sara Correia, som har vært en fast deltaker på de beste Fado-husene i Lisboa siden hun var liten, synger med personlighet og styrke som noen som har vokst opp med å lytte til Fado. Hennes debutalbum, "Sara Correia", ble utgitt i september 2018 og mottok umiddelbar ros fra kritikere og publikum.

I september 2020 ga hun ut sitt andre album, "Do Coração", som ble produsert i samarbeid med Diogo Clemente. Albumet inneholder en blanding av egenskrevne sanger og tradisjonelle Fado-låter, der Sara Correia setter sitt eget preg på musikken. Den første singelen fra albumet, "Chegou Tão Tarde", har tekster og musikk av den anerkjente sanger-sangskriverem Joana Espadinha. Sara Correia samarbeidet også med kjente artister som Carolina Deslandes, Luísa Sobral, António Zambujo og Jorge Cruz på albumet.

I tillegg til sine suksessfulle albumutgivelser har Sara Correia også opptrådt ved store arrangementer som åpningen av den portugisiske presidentskapet for Europarådet i 2021, der hun sang sammen med Portugals symfoniorkester. Hun har også blitt anerkjent med prestisjetunge priser som PLAY - Portuguese Music Awards for beste Fado-album.

Sara Correia har arbeidet hardt for å etablere seg som en av de fremste Fado-sangerne i sin generasjon. Hun har også fått anerkjennelse utenfor Portugal, og har holdt konserter og imponert publikum over hele verden, fra Spania og Sør-Korea til Norge og Chile.

Nå kan du få muligheten til å oppleve Sara Correias magiske stemme og lidenskapelige tolkning av Fado under åpningskonserten til Drammen Sacred Music Festival. Det blir en kveld fylt med følelser og musikalsk mestring, der Sara Correia tar deg med på en reise gjennom Fados rike historie og hennes egne unike tolkninger av denne tradisjonelle portugisiske musikksjangeren.

Blood Sweat Tearsx.png
 
BLOOD SWEAT & TEARS

Drammens Teater, 29. september

Billetter HER

Blood Sweat & Tears er mer enn et band – de er et musikalsk eventyr som spenner over flere tiår med musikkhistorie. Med et utall klassiske album og hitsingler bak seg, fortsetter de å begeistre nye generasjoner av fans med verdensomspennende turnéer.

Det blir en forrykende konsert man får når Blood Sweat & Tears skal sette fart på sitt publikum!

Det har gått 50 år siden grunnleggeren Bobby Colomby med sin fantastiske jazzbakgrunn etablerte Blood Sweat & Tears (BS&T) i New York i 1967.  Få andre band kan vise til en historie tilbake til 1967 og en slagerparade bestående av spor som «Spinning Wheel», «You’ve Made Me So Very Happy», «I Can’t Quit Her», «Hi-De-Ho» og «Lucretia MacEvil».

Bandets andrealbum «Blood, Sweat & Tears» toppet Billboard-listene i mange uker og vant den prestisjetunge Grammy-utmerkelsen «Årets album» foran Beatles sin  «Abbey Road».

Bjellax.jpg
 
STEIN TORLEIF BJELLA

Union Scene, 14. oktober

Billetter HER

Stein Torleif Bjella er en av landets aller største visekunstnere, med en rekke utgivelser bak seg, som til sammen har høstet fantastiske kritikker, og skaffet ham trofaste fans over hele landet. 

Nå er han igjen aktuell med ny musikk, og et nytt album ventes høsten 2023.

Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009, og to år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista.

Etter dette har artisten fra Ål i Hallingdal sluppet de kritikerroste studioalbuma "Gode Liv" og "Øvre-Ål Toneakademi", samt laget et eksperimentelt spoken word improalbum sammen med bandet. Gitt ut «Bjellasangar arrangert for messing & tre», et samarbeid mellom Bjella og Kringkastingsorkesteret, og vunnet Edvardprisen, Prøysenprisen, Skjæraasenprisen og Bendiksenprisen.

"Eg ska kysse so Jesus gret" og "Psykisk kan du vera sjøl", synger Bjella. I musikken hans møtes ytterpunktene: Ett øye ler, ett gråter. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg. Personene, skildringene og fortellingene vi møter i tekstuniverset, var også inspirasjonen til teaterstykket «Kan nokon gripe inn», sett av over trettitusen, da det ble satt opp på det Norske Teatret i 2017. 

Stein Torleif Bjella er i tillegg en respektert forfatter, og står bak diktsamlingen ”Jordsjukantologien Nr. 1”,  og romanen «Fiskehuset», som begge har høstet strålende kritikker og kommet i flere opplag. "Fiskehuset" ble nominert til P2-lytternes romanpris og mottok Nynorsk Litteraturpris. Romanen er til nå oversatt til dansk, tysk, nederlandsk, tsjekkisk og færøysk.

Foto: Agnete Brun

CCx.jpg
 
CC COWBOYS

Union Scene, 28. oktober

Billetter HER

CC Cowboys har siden starten vært en oppvisning i utholdenhet, kontinuitet, arbeidsvilje og spilleglede. Mottoet til bandet har vært: Bli ved din lest, enten du er skomaker eller spiller i band. Vær tålmodig, vær arbeidsom. Vær trofast mot deg selv og ditt publikum.

Det prisvinnende bandet har skapt norsk musikkhistorie gang på gang siden 1990, med en meritt- og hitliste – for ikke å snakke om billettsalg – som vitner om at de jevnlig har truffet så til de grader blink. Men Magnus Grønneberg og kompani vil heller spille enn å sette seg godt til rette på en pidestall.

Med folkekjære låter som «Harry», «Tigergutt», «Når du sover», «Kom igjen» og «Kanskje du behøver noen», samt nye låter som «Lykken er noe å se frem til» og «Gamlebyen» kan du oppleve CC Cowboys live sommer og høst 2023 i utvalgte byer.

Ved å kontinuerlig skrive og gi ut ny musikk fortsetter CC Cowboys å holde seg engasjerte og dermed også interessante og relevante. Det er noe unikt vitalt over denne gjengen som har turnert nesten uten stans i tre tiår og blitt en del av det norske folks musikalske identitet. Et band som ikke bare defineres av arbeidsvilje og utholdenhet, men av spilleglede!

CC Cowboys 2023 er:

Magnus Grønneberg, gitar og vokal

Per Vestaby, bass

Jørn Christensen, gitar

Eirik Tovsrud-Knutsen, keyboard

Henrik Maarud, trommer

Kyrre Fritzner, multiinstrumentalist

Bjørn Eidsvågx.jpg
 
BJØRN EIDSVÅG

Drammens Teater, 28. oktober og 5. november

Billetter HER

Etter et halvt århundre i musikkbransjen står Bjørn Eidsvåg som en bauta i norsk musikkhistorie, og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. I vinter er han å se i «Hver gang vi møtes» på TV2, hvor hans program hadde seerrekord og ble den mest sette episoden i programmets historie. I høst tar den folkekjære artisten med seg bandet sitt på turné, hvor publikum vil få både kjente og kjære låter, og muligens en live-versjon eller to fra «Hver gang vi møtes».

Siden premieren av «Hver gang vi møtes» har flere av Bjørns tolkninger entret topplisten over de mest populære låtene på Spotify i Norge. Samtidig har flere av de andre artistenes tolkinger av Bjørns låter tatt Norge med storm. I flere uker lå Emma Steinbakken sin versjon av «Floden» på 1. plass og Isah og Maria Mena sin «Alt du vil ha» på 2. plass.

- 2023 ser ut til å bli et utfordrende år. Det ligger en mørk sky over Europa. Høye strømpriser og høyere renter kjennes truende for mange. Men vi legger oss ikke ned, vi gjør hva vi kan for å løfte opp håp og kjærlighet. Vi har tro på gode møter og fine opplevelser. Og vi har tro på fortellingenes og musikkens evne til å løfte oss opp. Vi bidrar med vår lille skjerv og legger ut på turné igjen. Vi får nok ikke stoppet krigen eller senket strømprisene og renten, men vi vil gjerne spre håp og glede, forteller Bjørn.

Selv etter en lang og solid karriere er Bjørn stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk. Hans bakgrunn som prest og fra arbeid i psykiatrien har i stor grad påvirket låtene hans, men også hans evne til å formidle dem. Utallige nordmenn har et nært forhold låter som «Eg Ser» og «Skyfri himmel». De nære og såre temaene gjenspeiler seg også i Bjørns konserter gjennom personlige historier som bærer preg av både alvor og humor. Han har en unik evne til å komme tett på sitt publikum, og det er i møte med publikum musikken og historiene får skinne som mest og leve videre i nye former.

Bernhoftx.jpg
 
BERNHOFT

Avenue of Loveless Hearts

Drammens Teater, 2. november

Billetter HER

Jarle Bernhoft, en gudbenådet gitarist, låtskriver, artist, og usedvanlig likandes kar fra Nittedal like nord for Oslo. Denne kritikerroste og prisvinnende publikumsfavoritten har en samling kruttsterke skiver og utsolgte turnéer bak seg.

De siste par årene har det norske publikum fått muligheten til å bli bedre kjent med mannen bak musikken – og brillene – gjennom TV-suksessen «Hver gang vi møtes» og som mentor i årets The Voice.

Høsten 2023 er det duket for Bernhofts sjette studioalbum «Avenue of Loveless Hearts» og i den anledning tar han med seg bandet på tur for å spille noen av låtene fra det nye albumet i godt selskap med låter fra hele hans katalog. Denne turneen vil ha en litt annen følelse enn tidligere. Bernhoft-turnéer, da han vil spille for et sittende publikum og legge mer vekt på de akustiske og organiske låtene i katalogen.

Ingeborg Oddx.jpg
 
INGEBORG BRATLAND OG ODD NORDSTOGA

Langt Heimafrå

Drammens Teater, 8. november

Billetter HER

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga har endeleg slege seg saman att for eit nytt prosjekt!

Fyrste singel «Ingenting å vera redd for» kom i vår. Den sparka i gang eit travelt år for den populære duoen. Den «dato» kjem dei til «stad» og spelar opp med låtar fra sitt doggfriske album «Langt heimafrå», ei plate delvis spelt inn i Irland og med Atlanterhavet rett utanfor studiovindauget. Det er no ti år sidan sist duoen spelte inn plata «Heimafrå» til stor jubel, og på denne konserten kan det nok også bli sjansar for å høyre nokre fine låtar som har kvilt – lenge nok.

Sidan sist har Ingebjørg Bratland blitt ein av dei største artistane i Noreg, medan Nordstoga har fortsett med å levere ei rad med album som publikum og kritikarar har elska. Når Ingebjørg og Odd slår seg i lag, er det aldri langt til den rike folkemusikkarven dei begge har med seg fra barndommen. Men musikken deira når likevel langt utover fjellheimen i VInje. Uansett kor du kjem frå, kan me lova at du aldri kjenner deg «Langt heimafrå» med denne duoen på scena.

Vel møtt til ein akustisk, morosam og stemningsfull konsert med to artistar med særdeles god smak – dei er nemleg kvarandres største fan.

Hellbilliesx.jpg
 
HELLBILLIES

UNION SCENE, 18. november

Billetter HER

Hellbillies var en suksess helt fra starten av i 1990 med hitlåter, godt platesalg og mye folk på konsertene. Kunststykket deres er at de har klart å holde seg i det øverste sjiktet i norsk musikk gjennom alle disse årene. De har levert en lang rekke hitlåter, 17 plateutgivelser som alle har solgt til gull, og de har spilt flere tusen konserter over absolutt hele landet. Anerkjennelsen har kommet i så mange former. Alt fra «Hedersprisen Spellemann», «Årets Spellemann» og «Årets plate», priser fra Noregs Mållag, Norsk Artistforbund, Prøysen-prisen og Medaas-prisen, til strålende anmeldelser av både plater og konserter.

Hellbillies har blitt hedra og respektert for sin evne til å smelte sammen amerikansk og norsk musikktradisjon, men likevel med et særpreg, slik at det aldri er noen tvil om at det er Hellbillies du hører. Ikke minst har tekstene til en av grunnleggerne av bandet, Arne Moslåtten, hatt stor betydning. Med originalitet og høy litterær kvalitet, har de sammen med musikken til Aslag Haugen og Lars Haavard Haugen, blitt en viktig del av norsk kulturliv. Dette har gjort dem til et forbilde for svært mange band innen sin genre. De er derfor ikke bare tradisjonsbærere men også i høyeste grad stilskapere innen norsk musikkliv. Ekstra hyggelig er det derfor for bandet at en del unge artister har plukket opp sangene deres og hatt suksess med dét. Det er ingen liten anerkjennelse det heller.

Til tross for all denne suksessen gjennom alle disse årene fortsetter de å arbeide hardt hver eneste dag. Det indre drivet, behovet for å skape og å uttrykke seg er det viktigste motivet for å holde på. Hvem vet, kanskje det er nettopp dét som er hemmeligheten bak suksessen over så lang tid?

Aslag Haugen (vokal, gitarer)

Lars Haavard Haugen (gitarer, vokal)

Bjørn Gunnar Sando (trommer)

Lars Christian Narum (tangenter)

Egil Stemkens (bass)

Kurt.jpeg
 
KURT NILSEN

Union Scene, 24. november

Billetter HER

I 2023 er det 20 år siden rørlegger og amatørmusiker Kurt Nilsen tok hele landet med storm og vant Norges første Idol. Og han så seg aldri tilbake; rekorder, listetoppere, Spellemann-priser, og utsolgte turnéer.

Suksess solo og suksess som en fjerdedel av Lind/Nilsen/Fuentes/Holm. Kjendisstatus som aldri overskygget artistkarrieren. På toppen av det hele kuppet Kurt julen med et album som ble en umiddelbar klassiker, og over et tiår med julekonserter.

Det har vært 20 år med mye hardt arbeid, som har resultert en eventyrlig suksess. Er Kurt Nilsen kanskje klar for å legge fra seg gitaren? Fokusere på familie, golf, DIY og fiske? Definitivt ikke! I 2023 er han tilbake med ny musikk. Og han er tilbake på festivaler og scener over hele landet.

«Jeg er ekstremt klar over hvor privilegert jeg er som har hatt fast jobb som artist i 20 år. Jeg har mange forskjellige roller i Kurt Nilsen AS. Det å synge og spille for et publikum kan ikke sammenlignes med noe annet. Å få lov til å reise Norge på kryss og tvers i så mange år har gitt meg enormt mange fantastiske opplevelser, og jeg gleder meg over å få komme tilbake!»

Som vokalist, formidler og underholder er Kurt helt unik. På scenen kommer det så tydelig fram at an elsker det han gjør, slik at hver konsert blir en minneverdig opplevelse for alle som er til stede. En del av historien om en ganske vanlig fyr med en uvanlig fin stemme og en eventyrlig karriere.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK. BILDER: PROMOTION, DRAMMEN SCENER OG AGNETE BRUN.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.