5 GODE TEATER I DRAMMEN: Fra to tanntroll til Gulltopp og en gammel stabukk

Tollak 2x

DRAMMMEN. Høsten og vinterens teaterforestillinger sprer seg fra Karius og Baktus til en kriminalmusikal, bok- og scenesuksessen Tollak til Ingeborg, Drømmen om en hvit jul og Reisen til julestjernen.

Karius og Baktusx.jpg

KARIUS OG BAKTUS

av Thorbjørn Egner med musikk av Christian Hartmann.

Drammens Teater, 26. august

Kjøp billetter HER

Hei hurra, hurra, hurra, dette var da jammen bra, for endelig er Karius og Baktus tilbake! Denne versjonen har høstet stor suksess på turné rundt i landet, og nå kan Drammen glede seg til å oppleve disse rampete trollene igjen.

Få med deg denne populære forestillingen full av sjarme og humor, og bli med når tanntrollene flytter inn i munnen til Jens. Trollene gjør mange morsomme sprell underveis, men også slik ugang at de alltid ender med å bli skylt ut på det åpne hav for så å lete etter nye tenner å flytte inn i.

Produsert etter en avtale med:

Teaterforlaget Songbird AS

Karius: Andreas Kjølberg

Baktus: Talina H. Skogseth

Produsent: Talina Produksjon

Karius og Baktus møter barna i foajeen etterpå, for foto og signering.

Forestillingen egner seg for barn fra 3 år og oppover.

Detektimenx.jpg

DETEKTIMEN – EN KRIMINALMUSIKAL

Drammens Teater/ Riksteatret, 1. oktober

Kjøp billetter HER.

Velkommen til et svalestup tilbake til fredagskvelden på åttitallet, den gang medrivende drapssaker samlet kjernefamilien til langpanne-pizza foran fjernsynsapparatet.

Riksteatret, Nationaltheatret og Nye Hjorten Teater inviterer til en musikalsk helaften med mord og mysterier. Handlingen utspiller seg i internasjonalt farvann på M/S Kronprins Harald, ellers kjent som Kielferga. Den pensjonerte, tyske etterforskeren Stephan Reckyll har funnet seg til rette ved en enarmet banditt i skipets kasino når kapteinen ber ham bistå i oppklaringen av en temmelig delikat sak: Giftdrap.

Offeret er ingen ringere enn Nora der Liebe, det store trekkplasteret i den sagnomsuste nattklubben Unter den Wellen. Under forberedelsene til kveldens nye, spektakulære sangnummer segnet hun om og døde. Forgiftet. Stephan Reckyll, som hadde lovet seg selv å legge pistolen på hylla for godt, klarer ikke å styre snushanen i seg. Atter en gang står han foran en tilsynelatende uløselig gåte, og atter en gang må han lære seg å se alle andre veier enn der kompassnåla peker.

Fritt inspirert av Derrick, Columbo, Poirot, Bergerac, Kojak, Miami Vice og alle de andre fabelaktige detektimene – kan det ikke bli annet enn morderisk moro. Følger du nøye med og gjetter riktig, er det kanskje du som avslører morderen.

På scenen: Øystein Røger, Nora Frølich, Emil Olafsson, Marit Adeleide Andreassen, Silje Lundblad, Patrick Hilmar Ingvaldsen, Daniel Mauricio, Olve Løseth og Kyrre Havdal

Av Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth etter en ide av Øystein Røger.

Tollak 1x.jpg

TOLLAK TIL INGEBORG

Drammens Teater/ Riksteatret, 25. oktober

Kjøp billetter HER.

Dei kallar han Tollak til Ingeborg. Alle veit om den gamle stabukken som bur oppe ved sagplassen. Alle veit at ungane hans ikkje kjem heim så ofte. Alle veit han tok til seg han dei kalla Oddotosken. Og alle hugsar den gode kona hans. Men det er noko folk ikkje veit.

Det er på tide å fortelje.

Lesaraane og kritikarane vart vilt begeistra då Tollak til Ingeborg av Tore Renberg kom i 2020. Historia om stabeisen Tollak rører folk over heile landet med 70.000 solgte romaner. No kjem sceneversjonen, dramatisert av forfattaren sjølv. Fem skodespelarar står på scena i dette intense familiedramaet om kjærleik og blodsband, om vald og avmakt, og om forskjellen mellom alen furu og billeg gran.

På scenen: Andrine Sæter, Kyrre Eikås Ottersen, Malene Wadel, Harald Nødtvedt og Stian Isaksen-Gihle

Hvit Julx.jpg

DRØMMEN OM EN HVIT JUL

Drammens Teater/ Riksteatret, 17. november

Kjøp billetter HER.

Vær forsiktig med hva du ønsker deg til jul! Lena Kristin Ellingsen, Per Kjerstad, Gard B. Eidsvold og Cato Skimten Storengen ringer julen inn med et riktig fornøyelig julemareritt.

Det høres unektelig romantisk og hjertevarmt ut.

Men la deg ikke forlede.

Og ta for all del ikke ungene med på denne.

Det er lille julaften, og en gammel mor venter på sine to voksne sønner med familie. Kommer alle i år?

Nei. Selvsagt gjør ikke alle det. Men sønnene dukker etter hvert opp. De synes det er slitsomt med den gamle, lam og blind som hun er. Hadde det ikke vært best for alle om hun ja, du vet.

Og i det tanken er tenkt, banker det på døren.

En kasse årgangsvin kommer på bordet. En stor kniv finner sitt offer. Løgn og sannhet skal avdekkes. Mors fortid skal belyses. Og vi skal synge gamle sanger om igjen.

Det blir fest og fyrverkeri, latter og gråt, pinnekjøtt og julegran og rikelige mengder julestemning når Statsteatret ringer julen inn sammen med Nationaltheatret og Riksteatret.

Statsteatret har de siste årene gjort stor suksess i hele Norge med sine kritikerroste forestillinger, der de viser hvordan humor og lun galskap kan formidle tematikk til ettertanke. De er særlig kjent for sin helt personlige formidling av 1000 års Norgeshistorie fortalt gjennom ti teaterforestillinger på ti år. I 2022 mottok de Hedda-pris for «særlig kunstnerisk innsats».

På scenen: Lena Kristin Ellingsen, Cato Skimten Storengen, Per Kjerstad og Gard B. Eidsvold.

Julestjernen 1y.jpg

REISEN TIL JULESTJERNEN

Drammens Teater/ Drammen Barne- og Ungdomsteater, 1. – 17. desember.

Kjøp billetter HER.

Drammen Barne- og Ungdomsteater setter igjen opp Reisen til julestjernen på Hovedscenen. Dette er årets store jule- og familieforestilling i Drammens Teater!

Du husker vel Lille prinsesse Gulltopp forsvinner på selveste julenatten. Hun har gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte.

Endelig skal det bli ekte julemagi! Vi gleder oss til å ta dere med inn i universet fylt av hekser, nisser, spåkoner og prinsesser. Bli med oss på leting etter julestjernen!

Anbefalt for alle fra 3 år. Salsdørene åpner 20 min før. Teatrets foajé er åpen 1 time før forestillingen starter.

Forestillingene fordeles på to grupper, SKOGEN og SLOTTET.

 

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.