5 GØYALE FAMILIFILMER I FEBRUAR: Gærne Astrix, mumie på eventyr og en magisk katt

Asterix 3xx

DRAMMEN. Det er mange gøyale - og spennende - barne- og familiefilmer på kino i februar. Ta med ungene eller barnebarna på kino og opplev noe sammen.

 

Mumien 2xx.jpeg

MUMIEN PÅ EVENTYR

Kinopremiere 3. februar

"Mumier på eventyr" følger de gøyale krumspringene til tre egyptiske mumier som bor i en underjordisk, hemmelig by, skjult i det gamle Egypt. Trioen består av en prinsesse, en tidligere vognfører og hans lillebror, som i tillegg har en kjælekrokodille.

I Egypt, dypt nede i jorden, ligger det en 3000 år gammel mumieby, der prinsessen Nefer og den tidligere vognføreren Thut bor. Gudene og faraoen bestemmer at de to fremmede skal gifte seg med hverandre, mot deres vilje. Thut velger derfor å gjemme den dyrebare gifteringen i en hule.

Mumien 1x.jpg

Samtidig, på jordens overflate, gjennomfører Lord Silvester Carnaby en arkeologisk ekspedisjon hvor han for første gang finner noe av verdi: en egyptisk grav. Der finner han blant annet en giftering. Dette er hans siste sjanse til å gå inn i historiebøkene som en anerkjent arkeolog, men han forventer ikke at ringen allerede har en eier...

Mumien 3xx.jpg

Når Thut oppdager at ringer er blitt stjålet, har han ikke noe annet valg enn å tre inn i menneskeverdenen og infiltrere dagens London. Med seg har han prinsesse Nefer, lillebroren Sekhem og kjælekrokodillen Croc, og sammen får de tre mumiene seg et eventyr de sent vil glemme!

Denne animerte eventyrfilmen inneholder tre originale sanger og vil bli vist på kino med norsk tale.

Asterix 2x.jpg

ASTERIX OG OBELIX I DRAGENS RIKE

Kinopremiere 17. februar

Basert på arbeidet til René Goscinny og Albert Uderzo. En episk eventyrfilm fylt med spektakulære kulisser og fantastiske kostymer!

Den eneste datteren til den kinesiske keiseren Han Xuandi, rømmer fra en streng prins og søker hjelp hos Gallerne og de to tapre krigerne Asterix og Obelix.

Asterix 1xx.jpg

Keiserinnen av Dragens Rike har nettopp blitt fengslet etter et statskupp iverksatt av Deng Tsin Qin, en forrædersk prins. Hun må be om hjelp fra Gallerne og de to modige krigerne Asterix og Obelix, utstyrt med overmenneskelig styrke takket være deres magiske trylledrikk.

Våre to uatskillelige helter følger prinsessen for å redde moren hennes og frigjøre landet. Dermed begynner en stor reise og et enda større eventyr. Men Cæsar og hans mektige hær, som tørster etter en ny erobring, er også på vei til Dragens Rike.

Maur 2xx.jpg

MYSTISKE MAURITS OG HANS GLØGGE GNAGERE

Kinopremiere 17. februar.

Maurits er en gatesmart katt, og sammen med fløytespilleren Knut og en gjeng kloke, velutdannede rotter har han pønsket ut en smart måte å narre penger fra mennesker på. Men når Maurits og gnagerne kommer til den avsidesliggende landsbyen Bad Blintz, går den lille svindelen deres i vasken. For her spiller noen en annen melodi. En mørk og skyggefull melodi.

Maur 3xx.jpg

Her er det nemlig noe svært mystisk som venter på dem… Men Maurits er en skikkelig luring, og han har definitivt noen flere ess i ermet.

MAGISKE MAURITS OG HANS GLØGGE GNAGERE er en spennende og magisk animasjonsfilm for alle som vil lære seg ett triks eller to fra en lur katt og hans gjeng med smarte og velutdannede rotter!

Mukklene 4x.jpg

MUKKLENE OG HVORDAN DE KOM TIL GUBBEN OG KATTEN

Kinopremiere 17. februar

Mukklene er små skapninger som synes at rot og kaos er meningen med livet. Mennesker kan ikke se dem, men de kan luktes av og til. Nå bor de hos Gubben og katten, men før de kom dit levde de i en gammeldags og rotete butikk. Der kunne de snike til seg alt de trengte og levde et lykkelig liv. Men når butikken får en ny, ryddig og renslig eier, blir alt vanskeligere for mukklene.

Mukklene 2xx.jpg

Med mukklemottoet "Aldri alene, alltid sammen!" i kofferten, legger Sonja, Torben og Smarto ut på en eventyrlig reise for å finne et nytt hjem!

Sword 1xx.jpg

SWORD ART ONLINE PROGRESSIVE: SCHERZO OF DEEP NIGHT

Kinopremiere: 24. februar

Denne filmen er mer skummel enn de andre familiefilmene i februar. Scherzo of Deep Night er den etterlengtede oppfølgeren til Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night (2021). I filmen fortsetter Asunas reise gjennom den virtuelle virkelighetens dødsspill, der “Game Over” betyr død i den virkelige verdenen.

Verdens første VRMMORPG (Sword Art Online) ble et dødsspill. Over en måned har gått siden 10 000 brukere ble fanget inni spillverdenen. Asuna, som tømte første etasje på det flytende jernslottet Aincrad, slo seg sammen med Kirito og fortsatte ferden for å nå øverste etasje. Med støtte av den kvinnelige informasjonshandleren Argo, virket det enkelt å fortsette å tømme etasjer, men…

Konflikt oppstår mellom de to store laugene som burde samarbeide – toppspillergruppene AFS (Aincrad frigjøringsskvadron) og DRB (Drageridder-brigaden). I mellomtiden trekker en mystisk figur i trådene bak kulissene….

I dette farlig dødsspillet er et angrep annerledes enn trusselen, og Asuna og Kiroto blir innblandet…!

PRESENTASJON VED ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.