5 KINOFILMER DU MÅ FÅ MED DEG I JUNI: Fra Karsten og Petra til gruvens mørke hemmeligheter

Karsten og Petra 2x_edited

DRAMMEN. Fra Karsten og Petra til gruvens mørke hemmelighet, utrolig pilegrimsferd og gastronomi og aristokrater.

 

Birk & Magna - Gruvens mørke hemmelighet.jpeg

Birk & Magna - Gruvens mørke hemmelighet

Kinopremiere 9. juni

Sommerens store, norske familiefilm hadde verdenspremiere under Barnefilmfestivalen i Kristiansand og endte opp med selveste publikumsprisen!

Magna ønsker svar på hva som egentlig skjedde med faren hennes, da han forsvant sporløst for mange år siden. Samtidig kjemper Birk sin livs kamp for å redde turisthytten som han driver sammen med sin adoptivpappa. Når han forstår at forsvinningen til Magnas far henger sammen med sin egen mystiske fortid, slår de seg sammen på søken etter sannheten. Begge har et brennende ønske om å finne ut hvem de er, og hvor de kommer fra. Disse spørsmålene leder dem på sporet av en miljøforbrytelse av dimensjoner.

Harold 1y.jpg

Harold Frys utrolige pilegrimsferd

Kinopremiere 9. juni

Noen ganger må man gå langt for å finne hjem. Da pensjonisten Harold Fry går ut av huset en morgen for å poste et brev mens kona Maureen gjør rent, har han ingen anelse om at han er i ferd med å legge ut på en reise fra Sør- til Nord-England. Til fots.

Han har ikke skikkelige sko, ikke kart, slett ikke kompass, han har verken regntøy eller mobiltelefon. Han vet bare at han må gå. For å redde livet til en kvinne han kjente for lenge siden: Queenie, som har skrevet til ham og fortalt at hun skal dø.

Herold 2x.jpg

Når kona Maureen forstår at hva han plutselig har gjort, blir hun både bekymret og sint. Under den lange vandringen gjennom England får Harold ny innsikt. Han forstår at det han egentlig prøver å oppnå er forsoning - både med seg selv, med Maureen og opplevelser i deres fortid. Kan Harolds pilegrimsferd føre til at han og kona finner veien tilbake til hverandre?

Basert på Rachel Joyce Bookerpris-nominert bok med samme navn.

Delicieux 1x.jpg

Délicieux

Kinopremiere 23. juni

Vi befinner oss i Frankrike på 1700-tallet. Ved begynnelsen av den franske revolusjonen er gastronomi fortsatt et privilegium for aristokratene. Når den talentfulle kokken Manceron blir avskjediget av hertugen av Chamfort, mister han interessen for matlaging.

Delicieux 2x.jpg

Tilbake i herregården hans får møtet med den mystiske Louise ham på beina igjen. Det viser seg at de begge med god grunn bærer sterk nag mot hertugen, men de deler også en interesse for mat. Sammen bestemmer de seg for å lage den aller første restauranten i Frankrike.

Delicieux 3x.jpg

Denne delikate og appetittvekkende filmen innkapsler skjønnheten i kjøkkenet, enten det er å skape eller konsumere. Dette er en komedie som gjør narr av aristokratene og deres livsstil, hvor den virkelige stjernen i filmen er selve maten.

Fedre & mødre 1x.jpg

Fedre & Mødre

Premiere 23. juni

Filmen handler om ekteparet Piv og Ulrik, som prøver å bli en del av foreldregruppen i datterens nye skoleklasse.

Maktstrukturer, dominerende personligheter og tradisjonstung institusjonskultur gjør imidlertid at det er en vanskeligere oppgave enn som så.

Piv og Ulrik må med andre ord strekke seg langt for å bli tatt opp, blant annet å bli en del av vinterbadeklubben. Men hva er du ikke villig til å gjøre for barna dine?

Fedre & mødre 2x.jpg

'Fedre & mødre' fokuserer humoristisk på moderne foreldre med pinlig og tåkrøllende oppførsel.

Det er Paprika Steens fjerde film som regissør, og hun har nok en gang slått seg sammen med manusforfatter Jakob Weiss, som også har skrevet 'Den Tiden på Året', som på en herlig måte stivnet den danske familiejulen.

Rollelisten inkluderer en rekke danske skuespillere, inkludert Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann, som sist dukket opp sammen i 'Rettferdighetens ryttere'.

Karsten og Petra 1x.jpg

Karsten og Petra - Gullringen fra Atlantis

Kinopremiere 23. juni

Karsten og Petra er tilbake på nye eventyr. Denne gangen reiser de til øya Malta der Petra finner en gullring på stranda som setter i gang en storstilt jakt både på ringens eier og ringens opphav.

For kanskje er ringen fra Atlantis, som etter sagnene sies å ligge i havet utenfor den lille ferieøya? Og er det slik at havfruer faktisk eksisterer?

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.