5 STANDUPERE SOM KOMMER TIL HØSTEN: Forfriskende folk

Ingrid Bjørnov_edited

DRAMMEN. Til høsten kan du møte flere forfriskende og dyktige standupere: Ingrid Bjørnov, Jan Rune Holdhus, Dag Sørås, Atle Antonsen, Johan Golden og Halvor Johansson.

June kommune 2x.jpg

JUNE KOMMUNE

med Jan Rune Holdhus

Studioscenen/ Drammens Teater, 30. september

Billetter HER.

Lørdag 30.09.23 kan du oppleve det forfriskende festlige ja-mennesket June Kommune på Studioscenen. Hun er blitt et fenomen som kommune-Norges ansikt utad. Nå har hun endelig sjansen til å få alle innbyggerne i Drammen kommune direkte i tale. Og June Kommune har mye på hjertet. Her er det bare å glede seg.

Med seg på scenen har hun også med seg Jan Rune Holdhus. Han er komiker, sanger og skuespiller, og June Kommune synes det er storartet å få benytte sin storslagne scenedebut til også å få fremmet andre kommunale artister.

Ingrid Bjørnovx.jpg

INGRID BJØRNOV

Jubileumsvorspiel

Drammens Teater, 17. og 18. oktober

Billetter HER

Kun iført flygel inviterer Bjørnov til en hjemme alenekveld i særklasse.

Med lommene fulle av nye sanger, klassiske sidesprang og historier fra livets vær- og føreforhold, svinger hun seg sømløst fra Bach til brekkbønner. Ingen kveld er helt den andre lik, publikum påvirker i stor grad musikkvalget. Konserten kan inneholde spor av allsang.

Dag Sørås 2.jpg

DAG SØRÅS

Apokalykke

Drammens Teater, 20. oktober

Billetter HER

Dag Sørås er en mester i å finne lyset i dyster tematikk, og Apokalykke er en påminnelse om å nyte livet mens man har det. Eller noe sånt. Det er først og fremst bare et jævlig gøy show, fremført av en fanebærer for mørk og oppløftende humor.

I dagligtale brukes betegnelsen apokalypse om dommedag og undergang, men ordet betyr opprinnelig å avdekke noe. Hvilke av disse tingene som bringer Dag Sørås lykke kommer an på dagsformen, men Apokalykke er uansett den nordnorske komikerens sjette soloforestilling.

Etter å ha turnert sitt forrige show Vrangforestilling gjennom pandemien, var Sørås innstilt på å reise rundt i landet under mer harmoniske omstendigheter. Dette gikk selvsagt ikke som planlagt, og bakteppet er denne gangen frykten for atomkrig, klimakollaps og økonomisk krise.

Med andre ord et kinderegg av potensielle katastrofer, som passer perfekt.

Misjonen 1.jpg

MISJONEN MED ANTONSEN & GOLDEN – LIVE

Med en ganske spesiell gjest: Bare Egil!

Drammens Teater, 21. oktober (to forestillinger)

Billetter HER

Et av landets ledende radioprogrammer går til scenen!

I en årrekke har man på P4 hver fredag kl. 10 – 12 kunnet høre fullimprovisert munnglammeri fra meningsmonarkene Atle Antonsen og Johan Golden.

Nå tar gubbeguttene sin fasitbaserte oppsummering av verden videre til scenen som livepodkast.

Atle Antonsen og Johan Golden er ikke helt ukjent med å stå på scenen sammen, for nesten tjue år siden sto de på humorscenen sammen med forestillingen «Tilnærmet lik sant» og i 2008 ble «Misjonen» født.  Og «Misjonen» lever fortsatt i beste velgående som podkast og på P4.

Antonsen og Golden er i prinsippet to spalteglade herrer, men hvilke spalter som måtte dukke opp på scenen av de hittil meget uregelmessige og improviserte spaltene fra radio og podkast er høyst usikkert. ”Golden Duck”, lokalavisnyhetsspalten ”Stopp Pressen” og ”Ting vi ikke lurte på” er rimelig halvfaste travere, men brått kan de igjen også dukke opp med de sporadiske spaltene ”Hvor kjedelig er hest” og ”Quizzzzzzz”.

I 2021 fikk det populære humorprogrammet nær 30 prosent av stemmene og stakk av med den gjeve publikumsprisen under «Prix Radio». Dermed gikk publikumsprisen for første gang på 14 år til noen andre enn NRK. Misjonen med Antonsen og Golden fikk også dette året prisen for årets beste humorinnslag.

Og dersom du ikke trodde denne pølsen var fullstappet nok – deres faste vikar BARE EGIL kommer også! Så kast duken, smør biffjernet, dra ankelsokkene midtleggs og gjør deg klar for en kveld med misjonering LIVE! Det er dette du vil ha.

Halvorsprat.jpg

HALVOR JOHANSSON

Halvorsprat

Drammens Teater. 4. november

Billetter HER

Halvor Johansson er endelig tilbake med nytt soloshow!

Halvor Johansson slo gjennom for alvor med spalten «Ta deg sammen» på Radio Rock, da klippene av en frittalende Halvor i fri dressur fikk millioner av visninger på Facebook. Siden den gang har han blitt en av landets mest populære standup-komikere og nå spiller han for fulle hus over hele Norge.

I «Halvorsprat» fortsetter Halvor med det han er best på - å snakke rett fra levra om stort og smått, med så gode og treffsikre poenger at du ender opp med å le enten du er enig eller uenig. Se for deg løven i riksvåpenet, hvor øksen er byttet ut med en mikrofon – der har du Halvor Johansson i denne forestillingen.

Gled deg til en helaften med hysterisk morsom HALVORSPRAT!

VALGT UT AV ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.