Buskerud Kunstsenter åpner igjen tirsdag 11.mai!

Hanne_Grieg_Hermansen

Endelig kan vi åpne dørene for publikum igjen! Etter lengre nedstegning er det en stor glede å ønske velkommen til ny utstilling som viser tegninger av Hanne Grieg Hermansen. Vår fine Kunstbutikk er også åpen og der kan vi friste med flott håndlaget norsk kunst og håndverk i alle prisklasser.

Kunstner tolker kunst består av tre videoer der kunstneren Jannik Abel filmer og tolker tegningene i Hanne Grieg Hermansens utstilling "Bølge og partikkel" på Buskerud Kunstsenter. Video av Jannik Abel. Tegninger av Hanne Grieg Hermasen.

Jannik_Abel.png

Hanne Grieg Hermansen l Bølge og partikkel
11.05.  – 06.06.2021

Hanne Grieg Hermansen arbeider med tegning primært basert på fotografi, der teknikken og tidsbruken er en viktig del av uttrykket. Formalt jobber hun hovedsakelig med rene blyanttegninger, samt mer skulpturelle tegnebaserte arbeider. Tid, manuelt arbeid, verdiforskyvning, illusjon og vippepunktet mellom tegning og fotografi er viktige komponenter i hennes kunstneriske virke.

I utstillingen på Buskerud Kunstsenter tar hun for seg fotografiets hovedbetingelse, nemlig lyset, både som en konkret formstudie og en undersøkelse der målet er å gjenskape selve effekten lyset har på persepsjonsapparatet. Å etterligne øyet og kameraet som henholdsvis synsapparat og synsteknologi er sentralt i flere deler av hennes prosjekt.

Hanne Grieg Hermansen (f. 1984) har Master fra Kunsthøgskolen i Bergen (2010) og Bachelor fra Kunsthøgskolen i Oslo (2008). Hun har tidligere hatt separatutstilling på bl.a. Kunstnerforbundet, Tag Team, Kurant, Tegnerforbundet og Samisk senter for samtidskunst.

Utstillingen er tildelt prosjektstøtte fra Kulturrådet.

 

Smittevernstiltak:

– Kun 10 i lokalet samtidig. 
– Det oppfordres til å følge de generelle hygieneråd fra FHI og Helsedirektoratet.
– Vi setter fram håndsprit.

Alle som ikke har sykdomssymptomer eller er i karantene, er velkommen.

Vi gleder oss til å se dere!

Foto: Øystein Thorvaldsen

 

BUSKERUD KUNSTSTENTER

Web: kibkunst.no

Kontakt

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

Annonser

VisitDRAMMEN

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg til over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.