DE 5 BESTE KINOFILMENE I MARS: Den intense modne kjærligheten

Elsker 1
Jeg elsker også deg. Kinopremiere 24. mars. Premieren er flyttet til juni.

DRAMMEN: Det er internasjonal måned på kinoen i Drammen. Den iranske filmen Ingen bjørner, den danske Resten av livet, den polske Norwegian Dream og filmer fra både India, Frankrike, USA, Romania, Irland, Estland, Sverige og Chile.

 

Bjørner 1x.jpg
Ingen bjørner.

INGEN BJØRNER

Kinopremiere 10. mars

Modig og hjertevarm film fra den iranske mesterregissøren Jafar Panahi

To parallelle kjærlighetshistorier, den ene i storbyen og den andre i en liten landsby. I hver av historiene møter parene på en rekke utfordringer knyttet til maktmisbruk, tradisjoner og overtro fra det iranske samfunnet. Regissør Jafar Panahi står selv i sentrum av begge fortellingene, som regissør og observatør.

Bjørner 2x.jpg
Ingen bjørner.

Panahi briljerer nok en gang med å lage en leken, humanistisk og samfunnskritisk film i en nærmest umulig situasjon, da han har hatt pålagt yrkesforbud som regissør fra iranske myndigheter siden 2010. Panahi har inntil nylig sittet i det beryktede Evin-fengselet i Teheran. Han er nå løslatt mot kausjon.

Ingen bjørner vant hovedprisen Sølvspeilet under årets Film fra Sør og Juryens spesialpris under filmfestivalen i Venezia.

Livet 1x.jpg
Resten av livet.

RESTEN AV LIVET

Kinopremiere 10. mars

En liten dansk familie er tett sammensveiset, helt til de plutselig mister en av sine aller nærmeste. RESTEN AV LIVET er et varmt og nært familiedrama om hva som skjer med familiedynamikken når alle står midt oppi tragedien.

Maren og Egon lever et stille og tilfreds liv i en liten by i Sønderjylland. De har et godt forhold til sine to voksne barn, de har hyggelige arbeidsplasser og hobbyer og alle møtes til frokost hver gang noen har bursdag. Men så slår tragedien til, helt ut av det blå, og familiemedlemmenes forskjellige måter å sørge på driver dem lengre og lengre fra hverandre.

Livet 2x.jpg
Resten av livet.

Frelle Petersens lavmælte familiedrama benytter seg ikke av krigstyper eller utestemme i sin fortelling om sorg og tilhørighet. De tragiske hendelsene i seg selv vies ikke mye plass, her er det ettervirkningene det handler om. Den danske småbyen med alle sine bipersoner og vakre landskap er en fantastisk ramme rundt familien, og den helt særegne dialekten gir en ekstra autentisk piff.

RESTEN AV LIVET er en stillferdig hverdagshistorie uten svulstige bisettelsestaler og krampaktig hulkegråt i regnet, med en fortelling der en ny type kaffe og et velkjent stykke wienerbrød kan være vel så slagkraftig.

Blanchet 1x.jpg
Tàr.

TÀR

Kinopremiere 10. mars

Cate Blanchett briljerer som den klassiske komponisten Lydia Tár, som sikret henne prisen for beste kvinnelige skuespiller under Filmfestivalen i Venezia i 2022.

Cate Blanchett er Lydia Tár: en banebrytende, talentfull, stilrik og kontroversiell figur i klassisk musikk. Hun er den første kvinnelige hoveddirigenten for Berlinfilharmonien, og en av få såkalte EGOTs (vinner av prestisjeprisene Emmy Award, Grammy Award, Oscar-prisen og Tony Award).

Blanchet 2x.jpg
Tàr.

Lydia nyter anerkjennelsen og berømmelsen hun har opparbeidet seg gjennom karrieren, men tilværelsen kommer med en skyggeside: hun er både kald og hensynsløs, noe som vil komme til å koste henne mye. Tár er et fascinerende portrett om en kompleks kvinne, maktmisbruk og den klassiske musikkscenen - med Cate Blanchett i sitt livs rolle.

Dram 1x.jpg
Norwegian Dream.

NORWEGIAN DREAM

Kinopremiere 17. mars

Robert (19 år) flytter fra Polen til Norge for å jobbe på en laksefabrikk for å tjene penger til seg og moren sin. Der forelsker han seg i norske Ivar (19 år), et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med. Når det bryter ut en streik blant arbeiderne på fabrikken blir Ivar med og støtter polakkene. Nå må Robert velge mellom penger eller kjærlighet.

Elsker 2x.jpg
Jeg elsker også deg.

JEG ELSKER OGSÅ DEG

Kinopremiere 24. mars (premieren er flyttet til juni)

Vinneren av Sølvbjørnen for BESTE REGI under EFM Berlinalen

«Kjærlighet på en knivsegg» er hva denne intense kjærlighetshistorien handler om. Den skjøre kjærligheten. Den middelaldrende Sara ser livet hennes sakte komme ut av kontroll når hun plutselig faller for en annen og noe yngre mann, sin tidligere partner. Ting blir ytterligere komplisert av det faktum at denne mannen er bestevennen til hennes nåværende livspartner, Francois (spilt av Grégoire Colin). I tillegg har Jean også sine hemmeligheter å kjempe med.

PRESENTASJON: ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.