DE 5 BESTE KINOFILMENE I FEBRUAR: Fra gjensyn med storfilmen Titanic til Petter Vennerød siste filmreise

Titanic 2x_editedx

DRAMMEN. Ungdomsfilmen Digg, gjensyn med La elva leve og storfilmen Titanic, gripende om Petter Vennerøds siste dager og en like gripende film om mellommenneskelige forhold. Filmene i februar vekker følelser.

Elva 2xx.jpg

ELLOS EATNU – LA ELVA LEVE

Kinopremiere 3. februar

Ester flytter til Alta høsten 1979 og begynner i sin første jobb som lærervikar. For å passe inn i kollegiet holder hun sin samiske bakgrunn skjult.

Elva 3xx.jpg

Esters fetter er sameaktivist og deltar i demonstrasjonene mot det planlagte vannkraftverket i Altaelva. Når Ester blir med ham til protestleiren starter hennes oppvåkning og reise ut av skammen. Hun kaster seg inn i en konfliktfylt kamp for bevaring av elva og for retten til å være seg selv.

ELLOS EATNU – LA ELVA LEVE er et drama med dype konflikter, om et ungt menneskes mot i kampen for samiske rettigheter i en av de viktigste begivenhetene i samisk og norsk historie.

Digg 1x.jpeg

DIGG

Kinopremiere 10. februar

Det er skolestart på Rosenholm videregående, og de nye førsteklassingene må gjennom flere ritualer som skal ha mye å si for det sosiale livet på skolen.

Frida starter i første sammen med bestevennen Selma, og blir raskt kjent med Nadja som er sammen med Emil i tredje. Alt er spennende og nytt, ikke minst de beryktede festene, hvor tredjeklassingene inviterer de peneste nykommerne. Frida må på audition og blir raskt kjempepopulær, men snart går alt over styr når Frida og Emil begynner å få følelser for hverandre.

Titanic 3xx.jpg

TITANIC – 25 ÅRS-JUBILEUM

Kinopremiere 10. februar

Opplev James Camerons Titanic på kino! Den tidløse kjærlighetshistorien, med Kate Winslet og Leonardo DiCaprio i hovedrollene, har 25-årsjubileum, og en remastret versjon blir lansert på det store lerretet i 3D på utvalgte kinoer fra 10. februar

Titanic1x.jpg

Titanic vant i sin tid 11 Oscar-statuetter, inkludert beste film, beste regi, beste foto, beste klipp, beste scenografi, beste kostymedesign, beste originalmusikk, beste originalsang, beste lyd, beste lydeffekter og beste visuelle effekter. Filmen ble den mest innbringende filmen i historien da den ble lansert i 1997, og er i dag den tredje mest innbringende filmen noensinne, 25 år senere.

Siste 1xx.jpg

DEN SISTE FILMEN

Kinopremiere 24. februar

En alvorlig, kronisk diagnose snur brått timeglasset for filmskaper Petter Vennerød. Han vil ta oss med på en siste filmreise, men det haster. Sykdommen i hjernen har det travelt, og Petter har begrenset med tid før ord og tanker forsvinner.

Filmen handler om fortellerkraftens frihet og det fengsel som skapes når man ikke lengre kjenner stemmen sin. Dette er Petter Vennerøds siste film, fortalt fra de siste årene da han blir mer og mer påvirket av sin sykdom, Parkinson. Petter var en banebrytende filmskaper som konfronterte normen og samfunnets rammer i sine karakterer og filmer.

Siste 2xx.jpg

Han ville gi et annerledes syn på mennesket og på våre kulturelle institusjoner, og hadde mot og evne å uttrykke det filmatisk og med humor. Men tvil og forvirring er to følelser som hele tiden dukker opp, fordi virkeligheten hans endres. Gjennom unikt arkivmateriale og personlige opptak møter vi kjærlighet til livet, mennesket og filmfortelling. Aldring og å finne mening med det liv man forlater er universelle tema som alltid er relevant, og fortsatt en gåte vi ikke klarer å knekke.

Empire 2xx.jpg

EMPIRE OF LIGHT

Kinopremiere 24. februar

Empire of Light er en gripende historie om mellommenneskelige forhold fra Oscar-vinner Sam Mendes (regissøren av 1917 og Skyfall).

Satt i og rundt en gammel kino i en engelsk kystby på begynnelsen av 80-tallet, følger vi Hilary (Olivia Colman), en kinoansatt som sliter med sin mentale helse. Hun møter Stephen (Micheal Ward), en nyansatt som lengter etter å reise vekk fra den lille byen der han daglig møter motgang.

Empire 1xx.jpg

Hilary og Stephen kjenner på en følelse av tilhørighet gjennom deres usannsynlige og følsomme forhold, og oppdager samtidig hvor helbredende musikk, kino og fellesskap kan være.

PRESENTASJON VED ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.