DE 5 BESTE KONSERTENE I FEBRUAR: Fra Staut til Lars Vaular og Hannah Storm

Hanna Storm 4x_edited

DRAMMEN: Her fem av de beste konsertene i Drammen i februar: Ary Morais & Band, Staut, Jon Berger Myhre, Hannah Storm og Lars Vaular. Gled deg til store konsertopplevelser med de aller beste artistene.

Ary Morais1x.jpg

ARY MORAIS & BAND: En Foajékonsert

DRAMMENS TEATER: 4. februar.

BILLETTER HER

Ary Morais & Band inviterer publikum med på en reise gjennom de mest kjente kappverdiske musikalske stiler som morna, coladeira, funaná, men også gjennom karibiske rytmer påvirket av norsk jazzmusikk.

"En spennende blanding av kappverdiske rytmer med et elegant nordisk uttrykk".

Ary Morais kommer opprinnelig fra Kapp Verde og har vært bosatt i Norge siden 1995. Han er en dyktig og engasjert musiker både lokalt og internasjonalt og har de siste årene stått på mange scener i Norge og resten av verden med tradisjonell kappverdisk musikk.

Velkommen til en kveld med musikk som er autentisk, fengende, dansbar, emosjonell og full av tropisk varme og glede.

På scenen:

Ary Morais – vokal

Torbjørn Sandvik – gitar

Ketil Kielland Lund – trekkspill, piano, flygelhorn

Dag Henning Kalvøy - u-bass

Kenneth Ekornes – trommer

Staut1x.jpg

STAUT: Feirer 10 års jubileum

UNION SCENE. 4. februar.

BILLETTER HER.

Et av Norges mest populære band funderer rundt fortida, feirer og fortsetter ferden. Nå kommer tiårsjubilantene til Union Scene for å feire med deg!

Man finner virkelig ikke mange band som Staut i Norge. Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger. Frem til i dag har Staut ikke bare en imponerende rekke radiolistinger og hits å vise til, men også både gullplater og førsteplass på albumlista, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, solide anmeldelser, en alltid økende fanskare, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Det er lenge siden Staut viste seg å virkelig ha kommet for å bli, og i år fyller sekstetten hele ti år.

Staut er:

Gaute Lein

Asle Tronrud

Ørnulf Juvkam Dyve

Dag Arve Sandnes

Frode Flatland

Torgeir Bolstad

Jo Berger 2x.jpg

JO BERGER MYHRE: Mellom vakkert og brutalt

UNION SCENE: 5. februar.

BILLETTER HER.

Med albumet «Unheimlich Manoeuvre» demonstrerer Myhre sine særegenheter både som musiker, komponist, produsent og tekniker. Han opererer i sjiktet mellom improvisasjonsmusikk, ambient og med inspirasjon fra sine studier av klassisk iransk musikk. Musikken balanserer mellom det vakre og brutale, og hvordan Myhre på nennsomt og kreativt vis manipulerer lyden av bassgitar og kontrabass med analog elektronikk. Han skaper hypnotiserende stemninger sammen med et band bestående av kraftsentre på den norske kreative musikkscenen.

Forvent et lydbilde og en musisering som på samme tid er intenst lyttende og lydlig overveldende i skjæringspunktet mellom det strukturerte og uforutsigbare!

Jo Berger Myhre - bass og elektronikk

Morten Qvenild - keyboards

Kaveh Mahmudiyan - tombak

Jo David Meyer Lysne - akustisk gitar og roboter.

Hanna Storm 4x.jpg

HANNAH STORM: "Den nye stemmen"

UNION SCENE: 16. februar.

BILLETTER HER.

På grunnlag av sine fire første singler - samt en rekke gåsehudfremkallende liveopptredener – er nå flere og flere øyne og ører rettet mot Hannah Storm.

Opprinnelig basert i Oslo, flyttet 23-åringen til Bergen i 2021 og hun har siden den gang jobbet med blant annet Sondre Lerche, Vetle Junker (AURORA, iris, Metteson), Matias Tellez (Girl in Red, Young Dreams) og Odd Martin Skålnes. Resultatet av disse samarbeidene – og ikke minst et ubestridt låtskriver- og vokal-talent - har medført at Hannah er blant navnene som blir nevnt oftest når presse og bransje snakker om hvilke artister man bør se opp for i tiden fremover. Hun ble også booket til en rekke festivaler denne sommeren, deriblant på Øyafestivalens nest største scene hvor Aftenposten i en omtalen skrev «Den nye stemmen» «…et sjeldent talent»

I 2022 fikk hun gleden av å varme opp for Aurora, men i februar 2023 gyver hun løs på sin første Norgesturné!

Lars Vaularxx.jpg

LARS VAULAR: Vintage Velour Tour

UNION SCENE: 17. februar.

BILLETTER HER.

Lars Vaular er tilbake! Etter å ha tilbrakt store deler av de to siste årene i studio er Lars Vaular klar for å slippe ny musikk og ta med låtene ut på turné. Den 13. januar legger han ut på Vintage Velour tour med det kommende albumet Vintage Velour, et album som reflekterer Lars som artist-han er Lars Velour og han er vintage.

Låtene er varierte og en ubestemmelig blanding av stiler og inspirasjon, men samtidig typisk Lars. Få ting flyter bedre i ørene enn Lars i sitt ess, og det låter ekte, fengende, nært og nostalgisk. Akkurat som sceneshowet blir!

PRESENTERT AV ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.