Håkon Bleken i Galleri Unique

Bleken galleriunique_1
Daglig leder og eier av Galleri Unique, Solveig Kristin Paulsrud gleder seg til å selge Håkon Bleken kunst i Drammen. (Foto: Rune Paulsrud)

En av Norges aller fremste bildekunstnere, Håkon Bleken blir heretter å finne i en fast salgsutstilling i Galleri Unique i Drammen.

- Dette er helt rått, sier Unique-galleristen Solveig Kristin Paulsrud, som gleder seg til å vise fram en rekke verker av denne meget kjente kunstneren. 

Salget av verker av Håkon Bleken har Paulsrud fått tilgang til via en av eierne av det tidligere kjente galleriet, Holmsbustuene i Holmsbu, Svein Erik Bakken. 

 

Den beste utstillingen 

I nesten hele etterkrigstiden har Håkon Bleken vært en av de mest markante skikkelsene i norsk kunstliv, og han regnes som en av våre aller fremste samtidskunstnere. 

Bleken har satt sitt tydelige preg på utviklingen av maleriet, tegningen og grafikken i Norge.

Ikke nok med det i en alder av over 92 år har han levert kjempestore utstillinger med til sammen flere hundre verker de siste årene. 

Sist med utstillingen «Jeg har lenge gått ved din side» på Trondheim Kunstmuseum galleri Gråmølna med over femti verker.

- Det er muligens den beste utstillingen jeg har sett av han noensinne, skrev Klassekampens anmelder, Tommy Olsson om utstillingen. 

- Bleken er jo best

Om den forrige store utstillingen i Galleriet Brandstrup i Oslo slo kunstkritiker Yngve Sokko i Aftenposten fast i tittelen: «Bleken ER jo best» og karakteriserte denne utstillingen som en maktdemonstrasjon.

Mens NRKs kunstkritiker, Mona Pahle Bjerke fulgte opp med følgende kommentar: «Det er tankevekkende at vår aller mest vitale og nyskapende maler er over 90 år gammel. 

 

Ny rammebutikk 

Nytt er også at Rammegutta AS på Tofte har etablert rammebutikk i samme gården som Galleri Unique holder til i Gjetergata 12 i Drammen. 

Rammegutta på Tofte har fra før en rekke av galleriene i Oslo og i Stor-Oslo området som kunder i tillegg til kunder på Hurumhalvøya, samt en rekke kunstnere rundt om i Norge.

De er kjent for god kvalitet, sikker levering og gunstige priser på innramming.

 

Galleri Unique 

Kontakt

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

Annonser

Visit DRAMMEN

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.