PÅ KINO FØR JUL: Høst med de gode gamle filmstjernene

De Niro 1x_edited
Leonardo DiCaprio og Robert De Niro

DRAMMEN KINO. De lever i beste velgående, de aldrende Hollywoodstjernene. Før jul kan du møte en rekke av dem på kino: Liam Neeson, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jodie Foster, Annette Bening, Michael Caine, Glenda Jackson, Hugh Grant og Rowan Atkinson.

Liam Neesen 2x.jpg

IN THE LAND OF SINNERS

Liam Neeson

Kinopremiere 6. oktober.

I en avsidesliggende irsk landsby blir en leiemorder (Liam Neeson) tvunget til å kjempe for tilgivelse etter et liv med synder. Men hvilken pris er han villig til å betale? "In the Land of Saints and Sinners" er det noen synder som ikke kan begraves.

De Noro 2x.jpg

KILLERS OF THE FLOWER MOON

Leonardo DiCaprio og Robert De Niro

Kinopremiere 20. oktober

På 1920-tallet blir flere medlemmer av Osage-urfolket i Oklahoma myrdet under mystiske omstendigheter. Alle ofrene har tilfeldigvis tilknytning til svært oljerike landeområder, som mange har sterk interesse for. Seriemordene trigger den første store FBI-etterforskningen under J. Edgar Hoovers ledelse.

Killers of the Flower Moon hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes.

Mesterregissør Martin Scorsese gjenforenes med Robert De Niro (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas) for tiende gang, og med Leonardo DiCaprio (Gangs of New York, The Aviator, The Wolf of Wall Street) for sjette gang. Filmen er basert på David Granns bestselgende roman som tar for seg disse virkelige hendelsene.

«Martin Scorsese presterer filmkunst på høyt nivå.» - NRK Filmpolitiet

«Den blodige uretten begått overfor Osage-urfolket får her en storslagen og ambisiøs filmatisk skildring.» - Aftenposten

Foster 1x.jpg

NYAD

Jodie Foster og Annette Bening

Kinopremiere 20. oktober.

Den utrolige, men sanne historien om utholdenhet, vennskap og menneskets ukuelighet. NYAD gjenforteller et fengslende kapittel i livet til Diana Nyad, en idrettsutøver i verdensklasse. I en alder av 60 år, tre tiår etter å ha gitt opp maratonsvømming til fordel for en fremstående karriere som sportsjournalist, blir Diana (fire ganger Oscar-nominerte Annette Bening) besatt av å fullføre den ene store svømmeturen hun aldri klarte å fullføre: den 177 km lange turen fra Cuba til Florida, som ofte kalles "svømmingens Mount Everest".

Foster 3x.jpg

Fast bestemt på å bli den første personen som fullfører svømmeturen uten haibur, begir Diana seg ut på en spennende, fire år lang reise sammen med sin bestevenninne og trener, Bonnie Stoll (to ganger Oscar-belønte Jodie Foster) og et engasjert seileteam.

Foster 2x.jpg

Denne inspirerende og spennende filmen markerer den fortellende regidebuten til de Oscar-belønte dokumentarfilmskaperne Elizabeth Chai Vasarhelyi og Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue). NYAD er produsert av Andrew Lazar, p.g.a. og Teddy Schwarzman, p.g.a. med manus av Julia Cox, basert på memoarene Find a Way av Diana Nyad.

Caine.jpg

THE GREAT ESCAPER

Michael Caine og Glenda Jackson

Kinopremiere 24. november.

Wonka Wonkax.jpg

WONKA

Hugh Grant og Rowan Atkinson

Kinopremiere 8. desember.

"Wonka", basert på den fantastiske rollefiguren i sentrum av Charlie og sjokoladefabrikken, Roald Dahls mest kjente barnebok - en av de bestselgende barnebøkene gjennom tidene -, forteller den utrolige historien om hvordan verdens beste oppfinner, magiker og sjokolademaker ble den elskede Willy Wonka vi kjenner i dag.

Fra Paul King, manusforfatter og regissør av "Paddington"-filmene; David Heyman, produsenten bak "Harry Potter"-serien og produsentene Alexandra Derbyshire ("Paddington") og Luke Kelly ("Roald Dahls Heksene"), kommer en nydelig mix av magi og musikk, kaos og følelser, fortalt med masse kjærlighet og humor. Med Timothée Chalamet i hovedrollen, introduserer denne uimotståelige og fantasifulle kinofilmen publikum for en ung Willy Wonka, proppfull av ideer og med mål om å forandre verden. Filmen viser hvordan de beste tingene i livet begynner med en drøm, og hvis du er heldig nok til noen gang å møte Willy Wonka, så er alt mulig.

PRESENTERT AV ØYVIND RISVIK

 

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.