PÅ KINO: The Alpinist

Alpinist 1_edited

KINOCITY DRAMMEN. Premiere 13. januar. Mens klatresporten har utviklet seg fra en nisjeaktivitet til et populært underholdningstilbud, klatrer Marc-André Leclerc alene, langt unna rampelyset.

Alpinist 2.jpg

THE ALPINIST. På avsidesliggende fjellvegger gjennomfører den frisinnede 23-åringen noen av de mest vågale klatrestunts. Likevel får han lite oppmerksomhet. Uten kameraer, tau og feilmarginer er Marc-Andrés tilnærming det ultimate soloeventyret.

Intrigert av disse tause bragdene bestemmer regissør Peter Mortimer (The Dawn) seg for å lage en film om Marc-André. Men den kanadiske einstøingen lever et nomadisk liv og er mediesky. Han eier verken telefon eller bil, og er motvillig mot å slippe filmcrewet til i hans private klatreverden.

Mens Peter sliter med å henge med, gjennomfører Marc-André stadig mer spektakulære og vågale klatringer. Verdens fremste klatrere er stumme av beundring for hans prestasjoner, mens andre frykter at han tar for store sjanser. Så begir Marc-André seg ut på et historisk prosjekt i Patagonia som kommer til å endre vårt syn på hva som er mulig innen soloklatring.

ALPINISTEN er en intim dokumentarfilm om en visjonær klatrer som følger hjertet sitt, selv om det setter livet hans på spill.

Kontakt

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

Annonser

Visit DRAMMEN

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.