TRIZTAN VINDTORNS POESIPRIS 2022: Deles ut for 10. gang

Triztanpris 2

DRAMMEN. 23. mars kl 19.00. Triztán Vindtorn poesipris deles i år ut for tiende gang! Nytt av året er at juryen nominerer tre poeter. Deretter velger et elektorat ut en vinner bland disse tre. Årets nominerte er: Torild Wardenær, Gunnar Wærness og Øyvind Rimbereid!

Triztanpris 1.jpg
Tegning: Fritz Pribyl

TRIZTAN VINDTORNS POESIPRIS. De tre nominerte besøker Drammensbiblioteket 8. februar (Torild Wardenær), 15. februar (Gunnar Wærness) og 22. februar (Øyvind Rimbereid) til samtale om sine forfatterskap.

Vinneren blir offentliggjort torsdag 23. mars kl. 19:00 på en festforestilling i Drammensbiblioteket. Dette er et gratis arrangement som er åpent for alle.

Foreløpig program: Tommy Tee og MAE, Innslag ved Interkultur, overrekkelse av prisen ved Aslak Sira Myhre, og samtale med prisvinneren.

Om prisen

Triztan Vindtorn poesipris deles ut årlig av Drammensbiblioteket i samarbeid med Aschehoug Forlag, Den norske Forfatterforeningen og Viken fylkeskommune. Prisen er på kr 100 000,- og tidligere vinnere er Eldrid Lunden, Tone Hødnebø, Erling Kittelsen, Inger Elisabeth Hansen, Gro Dahle, Stein Mehren, Terje Dragseth, Cecilie Løveid, Øyvind Berg og Pedro Carmona-Alvarez

Prisen skal gå til en norsk forfatter som har gjort en stor innsats for norsk poesi. Prisen kan også tildeles en forfatter som skriver i andre uttrykksformer enn tradisjonell poesi i bokform, dersom juryen mener at dette har hatt stor betydning for poesiens rolle i Norge. Formålet med prisen er å øke interessen for poesi, og å bidra til at Drammen markerer seg som en kulturby i nasjonal sammenheng

Årets jury for poesiprisen har bestått av Mette Karlsvik (juryleder), Birgit Hatlehol, Henning Bergsvåg, Hans Christian Rustad og Carina Beddari.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.