Vernissage: Hakan Yasar - Galleri Athene

Yasarutstilling

Lørdag 2. oktober kl. 14.00 har vi gleden av å invitere til utstillingen "Hvert menneske er en verden" av den klassisk figurative kunstneren Hakan Yasar.

I de siste årene har Hakans kunst virkelig blitt et fenomen, med utstillinger i Norge, Tyrkia, Sveits, Irak. I 2019 fikk Hakan hederspris for sitt maleri "Kvinne  og guden" i konkurranse med 3500 kunstnere på Japan Art-Expo-Tokyo.

Det er anatomien, kroppen, bevegelsene - et tidløst språk og en naturalistisk tilnærming til motivet som er stikkordene bak hans billedkunst. De figurative maleriene er en dramatisk nerve med mye patos, følelse og bevegelse.

Han sier selv : "Min virkelige inspirasjon og lærer er naturen, det er den som underviser i den vitenskapelige teknikken og er guiden slik at feil ikke gjentas. Hvert menneskeliv utvikler seg med det han mottar fra hele verden og blir til et individ. Før hans fødsel og etter hans død er det ikke lenger en verden. 
Individet er selve verden og universet verden så lenge individet finnes. Hvert individ utdanner seg og bygger en verden med sitt syn, oppførsel og liv. Vi kan kalle det å gjøre seg selv menneskelig. Det eneste problemet her er at individualitet ikke forveksles med egoismen. Hvert menneske jeg maler er en verden for seg selv og det er det en vil se i mine malerier. "

Utstilling har allerede blitt bemerket og er til nå dekket av aviser og TV over hele Tyrkia og Irak.

På åpningen blir det servering av champagne og syriske søtsaker.

Åpningskonsert med Kiril Kutin på piano og Vladimir Todea Babos på cello.

Åpningstider onsdag - søndag kl 11.00 - kl 17.00

Utstillingen står til 24.

 

Galleri Athene

Grønland 57, Drammen 
www.galleriathene.no

Yasarutstilling2.jpg

 

Kontakt

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

Annonser

Visit DRAMMEN

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.