KONSERT: I am Nina

I am Nina

DRAMMENS TEATER. 3. oktober. Nina Simones musikk, stemme og historie har berørt millioner av mennesker over hele kloden siden 60-tallet. Nina Simone spilles av både Nosizwe Baqwa og Mariama Ndure.

Konserten er flyttet fra Studioscenen til Hovedscenen. Alle med billetter fra Studioscenen, har fått nye billetter. 

------
Gjennom musikk, dans, poesi og teater utforsker vi Ninas liv og verden. Hvordan var det å være Nina? Hvilken betydning hadde hennes musikk i sin tid, og hva betyr den for oss i dag?

Forestillingen er skrevet og regissert av Cliff A. Moustache «Nina Simone er så stor, så kompleks, at jeg måtte har to Nina’er på scenen!» sier han. «Hun må kunne snakke med seg selv, betrakte seg selv for å avsløre seg selv mer for publikumet.» 

Nina Simone spilles av både Nosizwe Baqwa og Mariama Ndure. Begge to synes det er en stor ære å bære å spille et slikt ikon, «Jeg kommer ikke til å prøve å være Nina på scenen» sier Nosizwe Baqwa «men skal gjenspeile det hun har lagt igjen i meg.» 

Mariama Ndure er veldig enig: «Det er altfor store sko å fylle, men jeg har mine egne sko og jeg vil gjøre mitt beste siden dette er min måte å takke henne. Hun åpnet mange dører for kvinner, især svarte kvinner.» 

Forestillingen varer i en time og 20 minutter og spilles på engelsk.

Nordic Black Theatre presenterte «I Am Nina», en musikalsk teaterforestilling om Nina Simone for første gang i 2016. Den er siden tatt opp igjen en rekke ganger og alltid spilt for fulle hus. Interkultur er stolte over å bringe den flotte forestillingen til Drammen for aller første gang.  

På scenen
Nosizwe Baqwa
Mariama Astrid Ndure
Jason Nemor Harden
Henry Bwire
Julius Lind
Alexander Crook
Dag Henning Kalvøy 

Foto Unn Kristin Syverud
Manus og Regi Cliff A. Moustache