VisitDrammen anbefaler - VESTLIA RESORT: Sommerparadiset på Geilo

Høst 7_edited

GEILO. Vestlia Resort på Geilo er hotellet for de gode sommeropplevelsene. Her kan vi sitte og nyte den varme sommersolen, med utsikt mot Hallingskarven og Ustedalsfjorden, mot en natur som blender og stier som utfordrer. Og inne finner vi gourmetretter og unike bilder av Kai Fjell og Edvard Munch.

Høst 8.jpg
 

VESTLIA RESORT PÅ GEILO. Et nytt år er i gang, snart begynner koronavaksiner å virke, og det er tid for å tenke sommerferie. Med deilige menyer, spa og velvære, en høy blå himmel og en like høy og varm sommersol, knitrende snø, ivrige rop i bakken og en svak sus fra elvestryket i Ustedalsfjorden. Ok, men er ikke Geilo sånn bestandig? Joda!

VESTLIA RESORT

Besøksadresse: Bakkestølvegen 81, 3580 Geilo

Telefon: + 47 32087200

Mail: mail@vestlia.no

Web: www.vestlia.no

Den varme sommersolen vil liksom aldri slutte å varme her på Geilo. Og på hotellet Vestlia Resort er det både intenst folkeliv og rolige stunder til ettertanke, det er barer og restauranter, service og omsorg. Utenfor finner vi det intense livet i de folkerike skibakkene. Vi finner varmen både ute og inne.

6fa983d1_z.jpg
 

For ikke å snakke om en arkitektur som nesten kan ta pusten fra den mest blaserte.

Det er imponerende hva de har fått til de siste årene her på Vestlia Resort. Fra å være et høyfjellshotell som på en måte var likegyldig til både gjester og kultur, til et hotell som nesten tar pusten fra en, i all sin prakt og annerledeshet. Et sted som vi lengter til før vi kommer, og savner når vi drar.

Vestlia Resort er et levende hotell, og et stolt hotell. Likevel har det en tydelig arv, en nesten forførende arv fra den gang Geilo var en av de mest fasjonable plassene i Norge. Det moderne balanserer med det opprinnelige. Vakker stein tar over der brune tømmervegger slutter. Størrelsen og den elegante innredningen og summingen fra fornøyde gjester gjør at jeg snart glemmer at det er plass til kanskje litt for mange gjester her.

Vestlia 6.jpg
Hotelldirektør Roger Espeli.

Vestlia Resort er hotellet for våre gode opplevelser, her vi sitter i solveggen, med utsikt mot Hallingskarven og Ustedalsfjorden, mot en natur som blender, fjellnatur som utfordrer, spa og svømmebasseng som gir mye velvære, interiør med bilder av Kai Fjell og Edvard Munch og ikke minst, her finner vi den gode maten, den gode lokale hallingmaten.

Barna blir også tatt vare på tur. Med Lekeland, vannsklie og mye moro. De vil tilbake.

Dagens eiere på Vestlia Resort er Tone og Pål Georg Gundersen, som overtok Vestlia fra Choice-kjeden i 2000. Den iherdige og profesjonelle direktøren heter Roger Espeli. – Jeg møter mennesker på sine beste dager, sier han. - Det er de dagene de har gledet seg til og lever for, og det får jeg lov til å dele med dem. 60-årsdager, feriedager, brylluper og selv et konferanseopphold er noe folk ser frem til. Jeg er heldig som får oppleve det.

Høst 1.jpg
 

SOMMER

Sommeren på Geilo inneholder både kunstutstillinger, solskinn, konserter og sommermenyer.

Sommerferie på Vestlia Resort betyr mye gøy både på hotellet og ellers på Geilo. Hotellet har et egen avdeling med leker og mye moro for både små og store. Sommerferien er kanskje årets mest populære ferieperiode – vær rask med å booke denne sommeren før det blir fullt.

- Det finnes vandreturer for alle nivåer, jibbe- og snowboardpark, lekepark, høydepark, og Trollklubben Barnehage (barnepass for de minste). Like utenfor døren finner vi også fine stier, både rundt Ustedalsfjorden og oppe i de flotte fjellene. Vi kan garantere at vi har aktiviteter som passer for alle i familien. Sier direktør Roger Espeli på Vestlia Resort.

Resort 9.jpg
 

BELIGGENHETEN

Nede ved Ustefjellsvannet er fiskeplassene mange. Om sommeren tar vi selvfølgelig med oss fiskestang, sluker og fluer. I høyfjellsvannene lenger inn får vi fisk opp mot kiloen.

Bare noen hundre meter unna ligger Geilo kulturkyrkje, som ble ferdig i 2010. De vakre glassmaleriene er laget av kunstneren Kjell Nupen. Kirken er et kunstverk som nesten ikke kan sammenlignes med andre kirker.

Fra Geilolia kan vi gå milevis på merkede løyper, og her kan jeg oppleve den etterlengtede stillheten og naturen på sitt aller mest intense. Går vi helt inn til Ustetind, kan vi se mot Hardangervidda og Hardangerjøkulen i den ene retningen og Hallingskarvet i den andre. 

Vestlia drikkekar.jpg
 

MILJØET

Vestlia Resort er en sjelden kunstopplevelse. Hotellet viser en utsøkt og overbevisende smak. Vi kan bruke flere timer på å fordype oss i Edvard Munch og Kai Fjells bilder. Og ikke minst, Norges største samling med ølboller og drikkekar fra Hallingdal. Det er noe storslagent og emosjonelt over det hele. Drammenseren Kai Fjells bilder er gripende, i all sin ynde og kvinneprakt. Det er nesten som om bildende fortjener et eget rom uten forstyrende bord, glass og levende lys.

SERVICEN

Vestlia Resort har en 300 kvm stor resepsjon, som underlige nok ikke er upersonlig. Her er det syv meter takhøyde og likevel intimt. Vi blir tatt imot som om vi skulle ha kjent betjeningen hele livet.

Johannessen 12.jpg
 

KJØKKENET

Hvis vi går litt tilbake i tid, ble maten i Hallingdal laget av lokale råvarer, og med oppskrifter som gikk i arv fra bestemor til mor til datter. I dag har man fulgt de gamle tradisjonene, men i mer spennende og moderne innpakning. Food & Beverage Manager Andreas Tuff Tandberg på Vestlia Resort har en stolthet til sitt yrke som viser seg igjen på menyene. Lokal mat er kjennetegnet for kjøkkenet. Det skal være reine og gode smaker, er hans filosofi. Gjestene skal se og forstå hva de spiser.

Fjellbønder, som er noen av Norges beste matprodusenter, er en viktig del av matopplevelsen, for her brenner de for de gode og ekte smakene.

Vestlia basseng.jpg
 

AKTIVITETENE

Vestlia Resort har åtte bowlingbaner. Om vi våger det, kan vi også oppleve fjellridning, brevandring, rafting, juvvandring, elgsafari, padling og golf.

Flere ganger er spaavdelingen blitt kåret til Norges beste. Uansett årstider og vær er det en helt spesiell opplevelse, og et praktfullt skue, å se vann, fjell og mye natur gjennom de store panoramavinduene.

NATUREN

Vestlia Resort er et førsteklasses utgangspunkt for vandringer i fjellet. Hallingskarvet ligger ved inngangen til sin egen fantastiske nasjonalpark. Trappetrinnene opp Prestholtskaret er utfordrende, og er lagd med god hjelp av sherpaer fra Nepal. Og når vi først er kommet opp på toppen av Skarven, blir vi svimeslått av en fantastisk utsikt.

Høst 9.jpg
 

Hva er det egentlig med Hallingskarvet som gjør den så spennende? Det ble dannet for nærmere 450 millioner år siden, og istiden formet det som vi i dag kjenner som det 35 kilometer lange fjellplatået.

Hardangervidda er Geilos nærmeste nabo og Nord-Europas største nasjonalpark. Vi blir anbefalt å ta med oss telt og fiskestang og legge ut på vandring i villmarken. Vi er garantert naturopplevelser – og mye ørret.

Går vi en mindre tur, rundt Ustedalsfjorden og Ustevatnet, finner vi gode badeplasser på varme sommerdager, landskapsinnstallasjonen «Hus for vindteikningar og klangfargar» og Fekjo Gravfelt fra vikingetiden.

Vestlia 5 a.jpg
 

DET SPESIELLE

I Kai Fjellsalen på Vestlia Resort slår kunstnerens maleri Instruktøren mot oss i all sin fargeprakt og velde.  Det er et bilde i virkelig stort format, med flere lerreter, hvor Kai Fjell startet med to kvinner, for så å komme med det ene motivet etter det andre. Han la blant annet til et helt nytt lerret for å få plass til en teaterinstruktør med sitt manuskript. Dette er et bilde som krever luft og rom, en stor scene og spille på. Den scenen er Vestlia Resort. Kai Fjell malte ikke tilfeldige anledninger. Han lagde blant annet dekorasjoner til skuespill på Nationaltheatret på 50- og 60-tallet.

PRESTHOLT

Det er noe helt romantisk å reise innover Havsdalen, forbi små seterhus og frem til Prestholt som ligger 1252 moh. Prestholtseter med sin rømmegrøt, og geitestølen med sin egenproduserte geitost, er rett og slett en egen reise verd.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: VESTLIA RESORT.

Kontakt

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

Annonser

VisitDRAMMEN

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg til over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.