YPSILON BAR: Rockebar fyller 14 år

Yps 1_edited

DRAMMEN. De kunne ha kalt seg Eriksen&Gustavsen, akkurat som Bølgen&Moi. Det er som om de to er sveiset sammen i et evig brorskap. Nå har de skrivi seg inn i Drammens restauranthistorie ved å ha skapt en nesten rockelignende bar på Union Brygge. Dette er en reportasje fra da Ypsilon Bar åpnet 19. august for14 år siden.

Yps 3.jpg
Bak bardisken sto Torgeir Hestnes for 14 år siden.

YPSILON BAR. Anders Eriksen og Kai Gustavsen var høye i hatten da menyen ble presentert. Det luktet mer enn hamburger og pommes frittes. De lokket med Parma Foccatia og ditto eggende rekefoccatia. Rekeslottet som vokste ut av tallerkenen, og tunfisken som stortrivdes sammen med egg og tomat i sin fargerike salat. Og inn fra sidelinjen dukket et iskaldt glass med Liereple opp.

(Denne artikkelen er 14 år gammel og kan med stor sannsynlighet inneholde utdatert informasjon).

YPSILON BAR

Grønland 50, 3044 Drammen.

Telefon 973 42 977 

Mail: booking@ypsilonbar.no

Bak bardisken sto Torgeir Hestnes og mikset sin favorittdrink, Ypsilon. En skvett vodka der, litt Kahlua, fløte og sjokoladesaus der. Smaken var som Ypsilon, den strebet seg opp mot himmelen.

Yps 8_edited.jpg
Ypsilon. En skvett vodka der, litt Kahlua, fløte og sjokoladesaus der. Smaken var som Ypsilon, den strebet seg opp mot himmelen.

- Pussig at de oppkalte brua etter oss, men de har jo fått god omtale, da, sa Kai Gustavsen. - Ypsilon betyr Y på gresk, brua er en Y, og det er naturlig at Ypsilon Bar ligger i bunnen av brua, der moroa starter. Tenk så flott å kunne sitte her i sommervarmen, med en kald pils, og være bare et lite steinkast unna det som er Drammens nye stolthet.

- Vi har alltid ønsket å gi folk gode opplevelser, fortsatte Anders Eriksen. – Vi skal ikke bare være et vannhull, men et hyggelig vannhull. Vi skal bidra til mangfoldet i byen. Beliggenhet er den nye hotte i Drammen, i en bydel som ekspanderer hele tiden.

- Interiøret er dristig, uten å støte vekk noen. Det er lunt og varmt, og vi våger å være litt rocka. Det er bevisst at vi har tøffe drammenskunstnere på veggene. Ronny Bank skal henge på hedersveggen.

Yps 7.jpg
Drinker i alle former og fasonger er Ypsilon Bars spesiale.

Ypsilon Bar har ambisjoner, den skal bli selveste stamstedet til hele Union Brygge. Til de som bor i leiligheter, til de som studerer her, til de som låner bøker på biblioteket, eller de som bare vil komme inn for å få et velsmakende måltid, et glass vin eller øl, eller kanskje feire en god eksamen med et glass champagne.

- Vi skal være et sted for gode venner, som vil dele et godt måltid. Og ikke minst, vi skal være inkluderende. Her skal man kunne sitte med en kopp kaffe og et glass vann i fem timer uten at noen legger seg opp i det.

- Vi har en utrolig dyktig bartender, ropte Anders Eriksen og Kai Gustavsen i kor, - Torgeir er både faglig sterk og et hjertegodt menneske. Han har erfaring så det monner, kommer fra hovedstadens Onkel Oswald, Rebecca West, Søstrene Larsen og Smuget. Han kan de gamle klassikerne, og er like god på de nye trendene. Han er født i Larvik, men nå er han drammenser så godt som noen.

- Hva ellers vi skal fylle Ypsilon Bar med? Hver torsdag skal vi ha quiz med quiz-ekspert. Vi skal ha konserter i hjørnet, minst en gang i måneden. Det kommer noen av de dyktigste artistene vi kjenner. Vi har åpent på dagtid og serverer de deiligste lunsjretter. Og når det blir varmt i været utvider vi lokalet, ut i luften med oss. Sommeren skal det bli rene boulevard-stemningen her. Vi ser frem til å møte fredagspilserne. Vi server nemlig Drammens beste fredagspils på Ypsilon.

Yps 5.jpg

REKESLOTT

Store håndplukkede reker fra Hansens Røkeri, masse frisk salat og kokt egg, garnert med solmodne klasetomater, sitron og dill.

Yps 4.jpg

GRESK SALAT

Marinert feta, oliven, tomat, rødløk, agurk, paprika og salat.

Yps 6.jpg

PARMASALAT

Parmaskinke, fersk mozarella, tomat, rødløk, salat og tomatpesto.

TEKST OG FOTO: ØYVIND RISVIK.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.