GLENN SOLBERG: Bronsegutten fra Drammen

Glenn Solberg
Glenn Solberg. Foto: Norges Håndballforbund.

DRAMMEN. Etter verdensmesterskapet i håndball for et par år siden ble drammenseren Glenn Solberg kåret til verdens beste håndballtrener. Han er landslagssjef for det svenske håndballandslaget, og har gjort et under med laget sitt. Nå har han fått bronse i europamesterskapet. Gratulerer, Glenn.

Glenn Solberg 2_edited.jpg
Jeg intervjuet Glenn Solberg for vel 15 år siden. Sånn så han ut da. Foto: Øyvind Risvik.

MINNER OG MENNESKER. Før landslagstrenerjobben i Sverige gjorde han Drammen Håndballklubb til et av Norges beste håndballag. For to år siden ble han kåret til verdens beste håndballtrener. I dag fikk han en velfortjent bronse med det svenske laget sitt, og sikret seg plass i neste OL. Noe nordmennene ikke klarte.

– Jeg er så glad og stolt! Det er så fortjent, sa Glenn Solberg til Viaplay.

Drammenseren var tydelig lettet etter å ha sikret både bronse og OL-plass i Paris.

– Vi har stått sammen og bygd en kultur som handler om å gjøre hverandre bedre. Vi jobber alltid for hverandre, vi ønsker alltid å gjøre hverandre gode. Det synes jeg vi viser hele mesterskapet, sa Glenn Solberg videre til Viaplay.

For vel 15 år siden intervjuet jeg ham og stilte noen svært så enkle spørsmål. Som det viste seg å ikke være så lett å svare på.

KLIKKANNONSE VESTLIA RESORT

ANNONSE 10w.jpg

Litt mer om Glenn Solberg

Alder: 34 år da jeg snakket med ham på Bragernes Torg i Drammen, 18. februar 2024 fyller han 52 år.

Glenn Solberg hadde en strålende spillerkarriere som bakspiller i utlandet. Fra 2002 til 2006 spilte han to sesonger i Barcelona og to år i tyske SG Flensburg-Handewitt.

Han er mest kjent for å ha spilt ti sesonger for hjemklubben Drammen i Eliteserien.

Solberg representerte Norge fra 1994 til 2008. Han spilte 122 kamper og scoret 250 mål på det norske landslaget. Fra 2014 til 2016 var Solberg assistenttrener på det norske landslaget.

Han tok over det svenske herrehåndballaget etter EM i 2020. Han har skrevet under på en svensk kontrakt som strekker seg ut sommer-OL i 2024. Nå har han sikret seg plassen.

Hvorfor ble du håndballspiller?

Jeg vokste opp i et miljø hvor håndball var noe alle drev på med. Og da jeg begynte i ny klasse på skolen, da var det naturlig å spille videre sammen med kompisene på laget. Jeg er tiltrukket av denne sporten fordi den er tøff med mye kroppskontakt. Dessuten er det en morsom idrett å se på.

KLIKKANNONSE VÆRTSHUSET BÆRUMS VERK

Annonse banner 980x300qw.gif

Første håndballminnet?

Jeg glemmer aldri da jeg var elleve år gammel, og jeg ble dratt til side for ekstratrening. Jeg spilte alt for dårlig og klarte ikke å henge med så godt som alle de andre.

Hobby?

Golf og fluefiske

Den beste reiseopplevelsen?

Jeg elsker å besøke gamle venner i Spania – eller Drammen. Jeg har hatt et uforglemmelig opphold på Cuba, det var den beste ferien jeg noensinne har hatt. Jeg møtte en åpenhet, en varme som var helt utrolig. Cubanerne var et folk som var både inkluderende og glade. Mitt neste reisemål er New York.

Hva leser du?

Jeg liker spennende krim fra advokatmiljøet. John Grisham er yndlingsforfatteren min. Hans roman ”Pelikanrapporten” er en kjemperoman. Men jeg tyr også gjerne til tegneserier om jeg skulle ha litt tid til overs. Favoritten er Buster. Og for den som ikke vet det, Buster er forløperen til den moderne tegneserien, han var en overklassegutt som stadig vekk fant på ugagn, med påfølgende juling av foreldrene som resultat. Buster var forløperen til Knoll og Tott.

Musikk?

Her operer jeg med et bredt spekter. Jeg liker godt Bjørn Eidsvåg med sine flotte tekster og melodier. I tillegg blir det mye U2 og Robbie Williams.

Blomst?

Liljekonvall, den aller vakreste vårblomsten.

Mat?

Breiflabb og kamskjell

Og hva drikker du til?

Rødvin og aller helst en god Marquise-vin

Den beste filmen?

”Braveheart” med Mel Gibson og ”Pelikanrapporten” med Julia Roberts.

Hvilken kvinnelig skuespiller smugtitter du på?

Julia Roberts i ”Pelikanrapporten”.

Hva med mannlige skuespillere?

Leonardo diCaprio

Og hvem er superkvinnen?

Angelina Jolie, hun er ikke bare pen og fantastisk og se på, hun er dyktig skuespiller og har flotte verdier.

Hva er et sjarmerende menneske?

De som ikke tenker på seg selv, men aller helst tenker på andre.

Hvordan er stilen din?

Styrken min er at jeg bryr meg om andre. Jeg prøver å få det til slik at de jeg er glad i, vil jeg skal ha det bra. Og det største i livet er å være pappa.

Hva ler du av?

Jeg ler mest av Friends. Spesielt i de episodene hvor gakkgakken er med. Joe, Chandler og Ross er helt skeive.

Hva med livssynet?

Jeg tror det er noe mer enn det vi oppfatter rundt oss, men jeg er usikker på hva det er.

Har du et motto?

Være snill og grei og ta vare på andre.

Hva brenner du for?

Barna og familien. Det viktigste i livet er å gjøre vårt beste for barna våre, de skal leve opp, bli skikkelige mennesker og være med på å bygge landet videre.

TEKST OG FOTO: ØYVIND RISVIK.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.