RONNY DEILA: Ny trener i belgiske Standard Liege

Ronny D 2
Ronny Deila ble hentet inn av City Football Group i 2020 for å bygge opp en vinnertropp med New York City FC. Han klarte jobben, og slik presenterte de ham.

DRAMMEN. Jeg møtte Ronny Deila så tidlig som i 2013, da han vant gull sammen med Godset i Drammen. Nå skal han bli hovedtrener for belgiske Standard Liège.

SIF - Ronny Deila 2_edited.jpg
Ronny Deila, den gang som trener i Strømsgodset, i 2013. Foto: Øyvind Risvik.

MINNER OG MENNESKER. Deila kommer fra New York City der han vant MLS-tittelen forrige sesong.

Den gang i 2013 sa han: min jobb er å vinne. Kan banne på at han sier det i Belgia i 2022, også.

Ronny har tidligere trent Brodd, Strømsgodset, Celtic, Vålerenga - og New York City. Som spiller spilte han for Urædd, Odd Grenland, Viking, Strømsgodset og Sparta/Bragerøen.

Tilbake til Strømsgodset-tiden: Da han var treneren til Drammensklubben hadde han en haug med tydelige ambisjoner. – Jeg kan en del om å lytte og yte. Vi skal bli et topplag, både gutta – og Drammen fortjener det, sa han.

- Jeg har spilt fotball i mange år, men etter at jeg fikk en skade, følte jeg at jeg ikke var på samme nivå som tidligere, fortsatte han – Den gangen jeg fikk tilbud om å bli trener for Strømsgodset, kunne jeg ikke si nei. Da jeg kom til Drammen, valgte jeg å spille for Strømsgodset fordi jeg fikk mulighet til å være spillende trener. Jeg var meget bevisst på det valget.

Da den forrige treneren, Dag Ivar Fagermo, reiste til Skien og Odd, skjønte ledelsen at Ronny Deila var interessert i å ta ett skritt videre i karrieren, og at han ønsket å overta trenerjobben. - Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, sa han. - Jeg har lærerskolen og kan en del om det å få mennesker til å lytte og yte. Godfoten min er at jeg har stor menneskekunnskap og kan faget mitt, forhåpentligvis.

- Mine ambisjoner er enkle, vi skal lykkes. Vi skal bli enda bedre enn i fjor.

- Jeg forsøker å sette mitt eget personlige preg på laget ved å foreta taktiske justeringer. Vi skal bli mer gjennombruddsvillige og skape flere sjanser. Jeg trenger spillere som kan omstille seg raskt og komme enda raskere frem på banen.

- Jobben min er i tillegg til å vinne kamper, å jobbe frem en ny generasjon som vi skal ha mye glede av i mange år fremover. Nå har vi en flott gruppe på 18 – 25 åringer. Om de får den erfaringen de trenger for å bli gode spillere, vil vi ha glede av dem lenge.

Det er mye snakk om trenere som måtte gå fordi resultatene uteblir. Jeg er ikke så opptatt av å ha arbeidsro. Min jobb er å utvikle spillere og få dem bedre. Uansett hvor lenge jeg blir i klubben - og får den tilliten jeg trenger. Jeg sier kanskje ikke det samme om ti år, men jeg sier det nå.

Han sa det om Strømsgodset, og han sier sikkert det samme om Standard Liege, også.

Lykke til Ronny!

TEKST OG FOTO: ØYVIND RISVIK, sammen med en svært så ungdommelig Ronny Deila.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.