SKULPTURER I DRAMMEN: Fra barn til ung kvinne

3_edited

SKULPTURER I DRAMMEN. Drammen er rik på vakre skulpturer. De løfter byen opp på et høyere nivå. Flere av kunstnerne er noen av landets fremste. De vi presenterer her er Arne Durban, Wilhelm Rasmussen og Sigurd Nome m.fl. Bilde: Blomsterpike av Sigurd Nome.

10. Arne Durban Sittende kvinne Foto Øyvind Risvik - Kopi.JPG
Sittende kvinne av Arne Durban.

Arne Durban (1912 – 1993) ble født i Kristiania, skulle bli møbeldesigner, men studerte skulptur hos Wilhelm Rasmussen på Kunstakademiet. Drammen har fem skulpturer av Arne Durban.

Wilhelm Rasmussen (1879 – 1965) ble født i Skien og har fått sine viktigste impulser fra Gustav Vigeland. Han har blant annet lagd Olav Trygvasson-statuen i Trondheim og en rekke skulpturer og relieffer i Domkirken i Oslo. Drammen har èn skulptur av Wilhelm Rasmussen.

Sigurd Nome (1911 – 1979) ble født i Øyslebø ved Mandal og hans stil er preget av innflytelse fra Wilhelm Rasmussen. Han har blant annet lagd en rekke av gallionsfigurene til Fred. Olsens skip og Anne Grimdalen-skulpturen Andakt ved Notodden kirke. Sigurd Nome har èn skulptur i Drammen.

Pike med fisk er laget av Wilhelm Rasmussen, som var en av Norges fremste og mest innflytelsesrike billedhuggere i 1930-årene. Statuen er plassert i hagen til Strømsø BSS, Strømsø sykehjem.

Blomsterpike er laget av Sigurd Nome og står utenfor Valbrottveien 25 på Åssiden, der tidligere institusjonen Soltun lå.

Sittende pike er laget av Arne Durban og er plassert i Kirkegatenb, med Bragernes kirke i bakgrunnen. I 1962 hadde kunstneren en separatutstilling i Drammens Kunstforening og det ble kjøpt inn flere skulpturer til byen.

Pike med due er laget av Arne Durban i 1969, og er plassert ved Sykepleierskolens elevhjem på Bragernes.

Pike på stranden er laget av Arne Durban i 1966 og plassert ved Gimlehallen på Aass Bryggeri.

Ung stående pike er laget av Arne Durban og er plassert ved Sykepleierskolens elevhjem på Bragernes og ble kjøpt inn samtidig med Pike med due i 1969.

FOTO: ØYVIND RISVIK.

Kilde: Per Ivar Søbstad: Skulpturer i Drammen.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.