ANDREEA OG ERLING: Vi sprer naturglede i Drammen

Padle 1

DRAMMEN. Drammenselva er en flott ressurs. Med vår store interesse for friluftsliv og kanopadling var det naturlig å etablere et tilbud der vi kan ta med byens besøkende og befolkning på en padle- eller tretopptelttur-opplevelse for å få vist frem byen vår.

Padle 2.jpg

BYNATUR. Vi jobber hele tiden for at det vi gjør skal være kunnskapsbyggende og bærekraftig, sier Andreea Anghela og Erling Husby. - Vi skal sørge for at kundene våre tar ansvar for å minimere sitt avtrykk i naturen. Vi ønsker å formidle at naturen er en fin arena for opplevelser, læring, mestring, sosialt samvær og avkobling.

BYNATUR

Mail: info@bynaturdrammen.no

Telefon: + 47 94050320

Web: www.bynaturdrammen.no

Bynatur er en naturbasert reiselivsbedrift som tilbyr bynære naturopplevelser i Drammen. Aktivitetene krever ikke ferdigheter og er lett tilgjengelige slik at alle kan være med.

- Vi er opptatt av at befolkningen og besøkende får muligheten til å oppleve byens vakre natur på en trygg måte. Vi tilbyr kanoaktiviteter på Drammenselva og overnatting i tretopptelt i området rundt Spiraltoppen.

Padle 3.jpg

- Gjennom våre bynære friluftsopplevelser i Drammen får du muligheten til å oppleve naturen, uten å måtte reise så langt. Og ikke minst, våre aktiviteter krever ikke ferdigheter eller avansert turutstyr.

Andreea Anghelea og Erling Husby er gift og har en felles glede i å padle på Drammenselva eller overnatte i bymarkas tretopper.

Andreea kommer fra Transilvania i Romania og har sin utdannelse innen turisme og turguiding. Hun liker seg i naturen og har flere års erfaring som speiderleder. Hun er opptatt av at de som deltar i aktivitetene deres lærer noe og at de tar vare på naturen.

Padle 5.jpg

Erling er en aktiv friluftsmann og kanoentusiast. Han har vært speider siden barneskolen og drevet med friluftskurs og kanokurs i Norges speiderforbund de siste ti årene. Han er også aktivitetsleder gjennom Norges padleforbund.

Det er ikke bare kanopadling de brenner for, de elsker å overnatte i tretoppene, også. - Ta med kjæresten eller en date på en romantisk overnatting i tretopptelt, sier de entusiastisk. - Våre gjester kommer til ferdig oppsatt telt, klargjort med liggeunderlag og sovepose til begge. Vi pynter i tillegg opp, slik at alt ligger til rette for at dere får en koselig natt ute.

Padle 4.jpg

- Vi har hatt mange gjester som har fått friluftsopplevelsen i gave og som dermed ikke har visst hva de skulle ut på før de møter oss. Det er veldig gøy å se reaksjonene hos de som kommer, og vi har bare fått gode tilbakemeldinger og ser at folk koser seg på tur sammen med oss.

- De siste kanoturene denne sesongen blir i begynnelsen av september. Kanokurs og overnatting i tretopptelt holder vi åpent frem til høstferien. I lavsesongen er det også mulig å bestille overnatting i tretopptelt eller leie turutstyr, og da er det bare å kontakte oss for nærmere avtale, sier Erling Husby.

235941069_4414538525265632_2125381812589402690_n_edited.jpg

- Nå skal vi først gjøre oss ferdig med årets sesong, men det er moro å bidra til aktivitet i Drammen, så vi kommer selvfølgelig til å videreføre våre urbane friluftsopplevelser til neste år.

- Vår visjon er kunnskap for en felles naturglede. Vi jobber hele tiden for at våre friluftsopplevelser skal være kunnskapsbyggende og bærekraftige, og etter å ha deltatt på en av våre opplevelser håper vi at gjestene våre har blitt en erfaring rikere og at de har lært noe nytt.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: ØYVIND RISVIK OG BYNATUR.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.