Eiksetra turisthytte

Eiksetra_4

(LIER) Eiksetra ligger ved Garsjø i Finnemarka nord for Drammen og er et utmerket utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Her er det skileik-anlegg og preparerte lysløyper. Om sommeren er det Tarzanløype og bademuligheter.

Det er naturen som gjør Eiksetra spesiell, og så er det de mange mulighetene. Om du ønsker en liten lett tur eller en topptur, alt av turmuligheter ligger tilgjengelig. Eiksetra er også en del av et statlig sikret friluftsområde, og derfor et område kommunen prioriterer.

Eiksetra ligger ved Garsjø i Finnemarka nord for Drammen og er et utmerket utgangspunkt for turer innover i marka, både sommer og vinter. Her er det skileik-anlegg og lysløype med preparerte løyper hele vinteren.På Eiksetra var det tidligere seter og småbruk. DNT Drammen og Omegn benytter setra til aktiviteter for barn og familier. Hytta er lett tilgjengelig via helårs bomvei fra Egge i Lier.

Eiksetra egner seg også for skoleklasser og grupper som ønsker å dra på tur. Bestyrerne lager skreddersydde tilbud for de som ønsker det. Skoleklasser og grupper kan reservere besøk og overnatting hos bestyrer. 

I tilknytning til Eiksetra er det også en Villmarkscamp med trelavvo, gapahuk og bålplass. Plassen ligger helt nede ved Garsjø og er åpen for bruk.

Eiksetra mai-21, foto Åshild Woie (1).JPG
 

Tur- og aktivitetsmuligheter
Eiksetra ligger midt i et flott turområde sommer som vinter. Setra ligger ved Garsjø der det er mulig å bade, fiske og padle med kano og kajakk. I omrodet finnes det gode bade og fiskevann som Vrangen, Marivann, Mellomdammen, Goliaten, Vakkertjern, Lelangen.

Dagsturer
Turen om Storsteinsfjell og Skimten er en fin dagstur fra Eiksetra (se beskrivelse under turen inn til hytta), går du lysløypa tilbake til Eiksetra blir en runde på ca. 10 km. På vei ned fra Storsteinsfjell går det an å ta en avstikker til Heibu, som er en heller med plass til 10-14 stykker.

Avmerket på turkart Finnemarka 1 : 50 000. 

Vakkertjern
Fra Eiksetra til Vrangen følges blåmerka vei/traktorvei, så på blåmerka sti videre til Måneskinnsheia og Vakkertjern, fin rasteplass og mulig å bade. Ned igjen til Eiksetra på tydelig, men umerka sti, ca. 5 km. Det går også an å følge blåmerka rundløype videre om Skimten og ned til Eiksetra.

Tilrettelegging for skoleklasser
Eiksetra egner seg svært godt for skoleklasser og er tilrettelagt med utstyr og materiell:
- Kultursti på 3 km. Bestilles
- Orienteringskart 1:5000 for Eiksetra. Stjerneorientering lagt ut og merket på kartet
- Kanoer og båt kan leies
- Diverse ballaktiviteter, volleyball, fotball
- Hinderløype for barn i småskolen
- Fiskeutstyr til utlån, sommer og vinter.
- Hinderløype

Eiksetra har helårsvei til hytteveggen.

Tilrettelegging for funksjonshemmede
Hytta er delvis tilrettelagt for rullestolbrukere med rampe opp til sanitæranlegg og toalett. Det er ikke rampe opp til hoveddør, men kan komme inn via en sidedør. Rommene ligger i 1. etasje med adkomst til sanitæranlegget.

Gode turmuligheter for bevegelseshemmede med stier og veier i et delvis flatt terreng. Camp med gapahuk og tre lavvo er tilgjengelig med rullestol.

Eiksetra Turisthytte

Tlf. 32 85 52 12
E-post: eiksetra@dnt.no

TURKART Ut.no

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.