SØLVGRUVENE på Kongsberg

Solvgruvene._AKK_01448_Foto_Simen_Falck

Bli med gruvetoget til Kongens gruve, eller dra på en spennende gruvesafari til Gottes Hülfe in der Noth.

Kongens gruve 

I Saggrenda, 8 km. utenfor Kongsberg (retning Notodden), ligger inngangen til Sølvgruvene.

Herfra går det togturer inn i fjellet til Kongens gruve som ligger 342 meter under jordoverflaten og 2300 meter inn i det dypeste fjell.

Kongens gruve byr på en unik underjordisk opplevelse. Sammen med guide kan man se mannskapsheiser, malmheiser, maskiner, smie og store gruverom hvor det ble tatt ut sølv. Man får lære om Kongsberg Sølvverks gruvedrift og samtidig kjenne på kroppen hvordan hverdagen var for gruvearbeideren; trekken gjennom gruvegangene, den lave temperaturen, høy luftfuktighet og ikke minst mangelen på dagslys!

Daglige avganger i sommersesong, se nettside for avganger utenfor sesong. https://norskbergverksmuseum.no/solvgruvene 

gruvetoget-solvgruvene-12412866-Foto_Simen_Falck.jpg

Gruvesafari 

For den mer utforskende og eventyrlystne går det gruvesafarier til Gottes Hülfe in der Noth året rundt!

Gruvesafari er en ekspedisjon under jord. Dette gjør at man får et større innblikk i det enorme gruvesystemet som finnes på Kongsberg. Safariene går inn til områder som er utenfor den tilrettelagte publikumsruta. Dette er guidede turer som byr på en autentisk gruveopplevelse med spenning og lærdom i deler av gruvene uten lys og tilrettelagt underlag. Les mer her norskbergverksmuseum.no/gruvesafari 

Om du ikke har mulighet til å bli med på en av de oppsatte turene kan du alltids booke direkte! Les mer her: norskbergverksmuseum.no/solvgruvene
 

Aktivitetsplassen

I Saggrenda er det I sommersesong åpen aktivitetsplass for barn, badeplass og museumsbutikk.

På aktivtetsplassen kan du ta del i aktiviteter tilknyttet gruvedriften her på Kongsberg. Gjennom sommersesongen demonstrerer vi fyrsetting, som er den gamle måten å bryte fjellet på. Du kan også vaske sølv, undersøke steiner på sjeidebenken og lage din egen mynt.

Sommer_2023_AKK_06004_Foto_Sara_Holmberg.jpg

Sakkerhusbutikken 

I husene hvor arbeiderne bodde gjennom arbeidsuka, kalt Sakkerhus, finner du i sommersesong museumsbutikk. Her kan man kjøpe suvenirer som gruvelamper, et utrolig utvalg av flotte steiner og litteratur om gruvedriften.

Sakkerhusbutikken.jpg
Sakkerhusbutikken

Norsk Bergverksmuseum 

Malmveien 11,
3614 KONGSBERG
Telefon: +47 919 13 200
Nettsted: norskbergverksmuseum.no

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.