SOMMER I DRAMMEN: De beste badeplassene i byen

Bragernes_Strand_fGDahl_11IMG_4692
Bragernes Strand

Langs Drammenselva, og i de vakre skogsvannene rundt byen, er det et yrende badeliv hele sommeren. Her finner du Drammens store badeguide.

SOMMERBADET

Drammen har gjennom tidene hatt mange tilbud til de som ville kjøle seg ned med et forfriskende bad - både inne og ute. Elven, fjorden og de mange dammene i Drammensmarka er blitt flittig brukt når sommeren ble for varm. Det var badehus, svømmehaller – og en rekke friluftsbad. 

Rio de Janeiro i Brasil har sitt eksotiske Copacabana, Honolulu sitt Waikiki og Los Angeles sitt Venice Beach. Drammen har sin Bragernes Elvepark. En sandstrand full av latter, lek og liv og stilige svalestup.

Drammen har sitt ”Copacadrammen”, et område som strekker seg fra bybrua og østover til Holmenbrua. Bragernes Elverpark er grønne plener, stauder med vakker blomstring, flotte spaserstier, badebrygger og gyllenhvite små strender. 

Glade rop fyller sommerluften, og på benkene sitter foreldre og besteforeldre, unge og gamle og leser sin aviser eller gir hverandre sin kjærlighet, i sanden leker barnebarn med spann og spade, og på plenen spilles det både boccia, sandvolleyball og badminton. 

Langs Drammenselva
På Bragernes Strand er det to flotte sandstrender, og området er tilrettelagt for både bordtennis og volleyball.

Drammensbadet er Norges største badeanlegg med hele åtte basseng både ute og inne.

Holmennokken er en forlengelse av industriøya Holmen, og er et populært sted for både soling og bading. Inneholder både gressplener og brygge.

Lenger opp i Drammenselva
Gropa ligger litt utenfor sentrum og har en liten strand og gressplen.

Åssiden elvepark ligger enda lenger opp langs elven og har en fin sandstrand og lekeplass for barna.

Ute i Drammensfjorden
Lenger ut i Drammensfjorden ligger Gilhusodden som er en vakker naturperle med langgrunne strender og fin gressplen for lek og idrett.

Enda lenger ut ligger populære Lahellholmen.

Skogsvannene
Det er en rekke badevann i skogsområdene utenfor Drammen. De kan du nå enten med sykkel eller ved å ta bena fatt.

Ved Landfalltjern ligger en av byens mest populære badeplasser, med baderampe for handikappede, badeflåte og gresslette for de som bare vil sole seg. Den gamle demningen er satt i stand og egner seg for bading, Gode parkeringsmuligheter.

Andre badevann på Bragernessiden som er usjenerte badeperler:

 • Myrdammen
 • Gamledammen
 • Skinka
 • Goliaten
 • Tverråsvann
 • Vakkertjern
 • Skimtvannet
 • Hvalsdammen

Badeplassene på Konnerud
Stordammen er tilrettelagt for bading med sandstrender, plener og badeflåte.

Stegla ligger ved Skioldhytta.

Vannverksdammen ligger på toppen av Konnerudbakkene og har både plen og en restaurert demning.

Blektjern ligger en kort spasertur fra Austad-området og har både sandstrand, badeflåte og gresslette.

Ta spisepausen din ved Bragernes Elvepark
Bølgen og Moi er et bygg som ønsker å fange inn lyset og elven, og som i mørketiden fremstår som en lanterne. Glass tilbyr et moderne kjøkken med forankring i det tradisjonelle norske. 

Visit Drammen

 • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
 • E-post: post@visitdrammen.no
 • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.