10 GODE TIPS OM HØSTENS KONSERTER: Gamle og nye artister på scenene i Drammen

Bjørn Eidsvåg 2_editedx
Foto: Sara Angelica Spilling/ Pudder Agency.

KONSERTER I DRAMMEN. Drammen frister med konsert sammen med Bjørn Eidsvåg, Jonas Fjeld, Fieh, Frida Ånnevik, Odd  Renè Andersen, Hellbillies, Royal Graden Jazzband, Stina Kjelstad, Kari Bremnes, Vamp, Kvelertak, Eva Weel Skram og Valentourettes. Oversikten oppdateres underveis.

jonas fjeldx.jpg
Foto: Agnete Brun.

JONAS FJELD

Union Scene Bakgårdskonsert 8. og 10. august

Velkommen til konsert med Jonas Fjeld i Drammens vakreste bakgård på Union Scene.

Artister kan ikke pensjonere seg, selv når de passerer 70. Det handler om å fortsette så lenge det er pust i lungene, så lenge det er følelser å formidle, og så lenge det er et publikum der ute som vil lytte. Jonas Fjeld er i den heldige posisjonen at han både har skaperkraften intakt og evnen til å fortsette. Samtidig har han et stort publikum som vet å sette pris på en artist som alltid innfrir og overrasker.

Jonas Fjeld er en artist som takket være sin lange karriere er mer allsidig enn mange andre kan drømme om å bli. Han startet som gjøglende rocker i det elleville bandet Jonas Fjeld Rock ‘n’ Rolf Band, fortsatte med seriøs funk innspilt i USA, laget country-plate i Nashville, backet utallige norske artister på plate, gjorde comeback som soloartist med country-inspirert viserock, spilte amerikansk folkemusikk sammen med Rick Danko fra The Band og Eric Andersen, samarbeidet med visekongen Ole Paus og rockepoeten Henning Kvitnes, kastet seg ut i bluegrass sammen med Chatham County Line, og nylig gikk han til topps sammen med legendariske Judy Collins. Han har også nylig gjort gjenforeningskonserter med Jonas Fjeld Band, som var ledende innen norsk rock på 80-tallet med to Spellemannpriser.

Alt dette understreker bare at dette er en artist som ikke er redd for å se seg tilbake før han tar nye steg videre.

Billetter HER.

Fieh.jpg

FIEH

Union Scene Bakgårdskonsert 30. august

Det er en glede å ønske velkommen til konsert med Fieh i Drammens fineste bakgård!

Fieh, den norske "future soul"-flaggbæreren, er tilbake med sitt tredje studioalbum og imponerer igjen med fengende komposisjoner og tekster. Albumet tar opp temaer som kjærlighet, livet som musiker, sorg og ambisjoner, og frontfigur Sofie Tollefsbøl skildrer det hele med sin rå og allsidige stemmeprakt. Bak groovy komp og catchy beats ligger en lyrisk dybde og tidvis melankolsk tematikk som gjør dette til en genuint ektefølt opplevelse.

Fieh har allerede imponert publikum på flere store festivaler og konsertscener, både i Norge og internasjonalt, og med det nye albumet i bakhånd er det ingen tvil om at fansen vil få en opplevelse som vil sitte i kroppen lenge etter konserten er over. Nå er Fieh klare for å dra ut på turné og ta med seg sitt fargesprakende og kreative uttrykk til fans over hele landet. Sjekk ut om de kommer til en by nær deg, og opplev deres nye album live på scenen.

Billetter HER

Frida Ånnevik.jpg

FRIDA ÅNNEVIK

Union Scene Bakgårdskonsert 31. august

Velkommen til konsert med Frida Ånnevik i Drammens fineste bakgård!

9. februar gav Frida ut sitt sjette album til strålende mottagelse blant anmeldere og publikum. «VI» er en viseplate, med Fridas særegne evne til å formidle tekst som lengre fortellinger, gjennom folketoner eller i stram pop-form. Tekstene er inspirert av moderne og gammel kjærlighet, av tekst som holder igjen og tekst som renner over, av Halldis Moren Vesaas, Robyn, Haim, Joni Mitchell, Cezinando, Anne Grete Preus, Valkyrien Allstars, Christine and the Queens, Masåva, Phoebe Bridgers og Laura Marling for å nevne noen.

Dette er det første albumet med eget materiale fra Frida siden «Flyge fra» i 2017. Siden det har hun utgitt en samling gjendiktninger og coverversjoner på «Andre sanger» i 2019. Sammen med Chris Holsten slapp hun coveren «Hvis verden» i 2020, hun har skrevet musikk til «Hvem skal trøste knøttet» på Oslo Nye Teater, og hun har gjort duetter med Nils Bech og Moddi. Høsten 2023 bidro Frida med «Vrimmel» på hyllestplata «Møtested» til Anne Grete Preus. 

Frida har fra første plate formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter sammen, og trives godt med å både passe inn i - og samtidig utfordre det å være visesanger. De siste årene har hun turnert landet rundt på scener ute og inne, festivaler, spilt for fulle hus på Rockefeller, Sentrum Scene, og mange scener rundt i landet. 

Billetter HER

Odd Rene Andersen.jpg

ODD RENÈ ANDERSEN

Drammens Teater 20. september

Signed, Sealed, Delivered

Odd René Andersen – årets stjernekampvinner – svinger seg ut på veien for å dele seieren med dere! 

Han blir omtalt som Norges beste soulsanger, med en helt unik stemme. Hans har en særegen evne til å kommunisere med og målbinde publikum. Gjennom hele Stjernekampsesongen har han vist oss at han fordyper seg i melodiene og gjør dem til sine egne – uansett hvilken sjanger han synger.

Odd René har vært soloartist siden 1996, og har hatt utallige radiohits siden den gang. Han har dessuten vært supportartist for storheter som Tina Turner, Joe Cocker og John Hiatt. Odd René var også spesielt utvalgt korist for Paul McCartney under fredspriskonserten i Oslo Spektrum i 2001.

Odd René har en egen evne til å sette akkurat den stemningen han er ute etter å gi publikum, og på denne turnéen er målet at alle forlater salen litt varmere om hjertet enn de var da de gikk inn.

Billetter HER.

Hellbilliesx.jpg

HELLBILLIES

Drammens Teater 11. og 12. oktober

Leite etter lykka

I 2020 markerte Hellbillies sine første 30 år med en stor jubileumsturné, «30 år på vegen», der de besøkte alle de største kulturhusene i landet. Turnéen ble en formidabel suksess og solgte ut over alt. I 2023 gjestet de også ett utsolgt Union Scene!

Nå er det på tide å følge opp suksessen med en ny kulturhusturné. Den har fått tittelen «Leite etter lykka», og starter i oktober 2024. Tanken bak er som forrige gang – å kunne møte sitt trofaste publikum og se tilbake på årene som har gått. Kanskje også å kaste et lite blikk framover ved å presentere nytt materiale, eller materiale som ikke har blitt fremført fra scenen på mange år.

I løpet av sine 33 år på veien har Hellbillies vært en stødig leverandør av perler til den norske sangskatten, og de har også opparbeidet seg en status som et av vår tids mest vitale rockeband. Denne konserten er for et sittende og lyttende publikum, og bandet gleder seg veldig til nok en gang å kunne møte sitt publikum på denne måten.

Billetter HER

RoyalGardenJazzband.jpg

ROYAL GARDEN JAZZBAND

Drammens Teater 19. oktober

Vel møtt til en spesiell kveld med hyllest av alle de utrolige øyeblikkene og innsatsen som er lagt ned av Royal Garden Jazzband gjennom alle disse årene.

Royal Garden Jazzband er ensbetydende med spilleglede, kvalitet, profesjonalitet, tradisjoner, gode stunder, glede, humør og en endeløs rekke opptredener i både inn- og utland. Bandet er som muiskalsk institusjon å regne for flere generasjoner i Drammen og har gjennom snart 60 år brakt glede og begeistring til utallige tilhørere over hele landet. Bandet ble stiftet i 1955 og er dermed et av Norges eldste jazzband som har vært i kontinuerlig aktivitet.

Deres «moderne» Dixieland sound og sterke innflytelse fra blant Louis Armstrong har gjort dem til en institusjon innen norsk jazz, og vi er utrolig stolte av den arven de nå etterlater seg i både lokalt og nasjonalt kulturliv!

På denne spesielle kvelden i Drammens storstue vil vi feire ikke bare musikken, men også fellesskapet og minnene vi har skapt sammen med Royal Garden Jazzband gjennom generasjoner. Det blir en hyllest til alle de utrolige øyeblikkene vi har delt og en anerkjennelse av bandets enestående musikalske bidrag.

Bli med oss for en uforglemmelig kveld med jazz, fellesskap og feiring av en utrolig musikalsk reise. Sammen skal vi skape et minne for livet og sende Royal Garden Jazzband av inn i "pensjonistenes rekker" med den æren de fortjener.

Billetter HER.

Stina Kjelstad.jpg

STINA KJELSTAD

Drammen kulturhus 28. september

Stina Kjelstad er en singer- songwriter fra Toten med base i Stavanger. I tillegg til å være solo-artist spiller og synger hun også i bandet til Jonas Fjeld og i gruppen Songs from the sea.

15. mars slapp hun sitt fjerde soloalbum «From the Heart». Stinas musikk kan beskrives som en kombinasjon av folk, pop og country – formidlet ekte og ærlig med Stinas stemme og gitarspill i sentrum. Hun gleder seg stort til å spille på Kulturhuset som hennes første solokonsert i Drammen!

I bandet:

Stina Kjelstad – gitar/vokal

Andreas Barsnes Onarheim – mandolin, gitarer, koring m.m.

Thorbjørn Olsen – pedal steel gitar, banjo

Simen Ytre-Arne – bass

Jørgen Helliesen – trommer

Billetter HER.

Kari Bremnesx.jpg
Foto: Agnete Brun.

KARI BREMNES

Drammens Teater 25. oktober

Nordvendt, åpent, stort og personlig er ord som brukes for å beskrive Kari Bremnes sin musikk. Høsten 2024 legger hun og bandet ut på en omfattende Norgesturné med stopp i Drammen.

 «Midt i det store novembermørket går jeg etter lys. Ofte finner jeg det i musikk.Det er nesten så jeg skammer meg over å være så privilegert i denne steinharde tida, at jeg kan bruke dagene til å skrive sanger. Men jeg er ikke tøffere enn at jeg trenger dette lyset. Vi har en konsertpause nå, en skrive og innspillingstid, som vil vare til godt utpå våren.

Men i min kalender har høsten 2024 har en lysende ring rundt seg. Da skal vi ut og reise igjen, bandet og jeg. Og gjøre det vi elsker, spille konserter for folk som vil høre. Når den tid kommer tror jeg det vil kjennes helt nødvendig!» - Kari Bremnes

Den enorme spennvidden i konsertene hennes er en signatur for Kari Bremnes band – Fra det lyseste til det ganske mørke og rå. Og hele tiden med en nærhet til folk og livsskjebner. Kari har skrevet sanger i 20 år og gitt ut 15 soloalbum.

Billetter HER.

Vampx.jpg
Foto: Grethe Nygaard.

VAMP

Drammens Teater 31. oktober

2 forestillinger

Vamp har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen.

De har eksistert og levert i godt og vel tre tiår. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

De har oppnådd massevis av heder og ære, bla. 5 Spellemannspriser, Prøysenprisen og Medaasprisen. De har gitt ut 18 album og solgt plater i bøtter og spann. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine.

Odin Stavelands medvirkning på årets «Hver gang vi møtes» har bare forsterket interessen for dette bandet.

Vamp består av:

Øyvind Staveland: fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill

Odin Staveland: trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill

Jan Toft: vokal, gitar

Lars Eirik Støle: orgel, piano, synther, trekkspill, kor

Kjetil Dalland: bass, kor

Billetter HER

kvelertak.jpg

KVELERTAK

Union Scene 1. november.

Norsk rocks spydspisser spilte inn sitt femte album i Bergen hos produsenttrekløveret Jørgen Træen, Yngve Sætre og Iver Sandøy. Et album så rått og organisk som man forventet av denne sekstetten. Resultatet ble et stykke arbeid som bandet selv beskrev som både det mest rett-fram og det mest ambisiøse verket vårt til dags dato.

Og anmeldere i inn og utland var ikke uenig:

«Norges mest unike band» (VG) «Høyere, lengre og ennå bedre» (Gaffa) «Topper seg selv» (Klassekampen) «En Kvelertak klassiker» (Musikknyheter) «Friskt og solid» (Aftenposten) «Ikke la dette være slutten» (NRK P3) «Et mesterverk» (Dagsavisen) «Låter bättre än på länge» (Nöjesguiden) «Endling is genius work» (Kerrang)

«Endling» er nominert til Årest Utgivelse under Spellemannsprisen i april.

Når det snakkes om et band som har headlinet Tons of Rock i 2023, vært på arenaturné i hele Europa med Metallica, hatt klippekort på årets beste albumlister over hele verden, og som er kjent for å levere til 10 av 10 både i studio og live, er det åpenbart knyttet store forventninger til både nye turneer og nye utgivelser. Når nå Krøterveg Te Helvete Tour ruller videre i år kan alle puste lettet ut. Kvelertak er for alvor tilbake igjen så ikke gå glipp av muligheten til å se et band i sin aller beste form i sommer og høst.

«Kvelertak er en «endling» i seg selv, den siste av sitt slag. Vi kan bryte sammen når som helst, katastrofen er alltid like om hjørnet. Men enn så lenge er vi fremdeles her, som en supernova på sitt mest destruktive og skinnende. Vi har aldri vært bedre» - Kvelertak

KVELERTAK ER:

• Vidar Landa – gitar

• Bjarte Lund Rolland – Gitar, kor

• Marvin Nygaard – Bass

• Maciek Ofstad – Gitar, kor

• Ivar Nikolaisen – Vokal

• Håvard Takle Ohr – Trommer

Billetter HER.

Eva Weel Skramx.jpg

EVA WEEL SKRAM

Drammens Teater 2. november

Eva Weel Skram er aktuell med ny musikk, og legger ut på turné til høsten! Det er en glede å kunne annonsere at hun kommer til Drammens Teater den 2. november!

Med låter som «Om du vil», «Selmas sang», og den nyeste hiten «La meg være», som har ligget spikret på radiolistene i lang tid, er Eva Weel Skram uten tvil en av de mest folkekjære artistene vi har her til lands. Skram har sluppet to album med norske tekster, Finne heim fra 2018 og Sleppe tak fra 2021, som har høstet strålende kritikker, og blitt omtalt som både «Brutalt ærlig» og musikalsk modent. Denne våren er det duket for mer ny musikk fra Sogndalsartisten, som stadig imponerer med sine liveopptredener og låter som treffer blink.

«Eva Weel Skram har lenge vært en av Norges mest distinkte popartister. Med albumet «Sleppe tak» ligger alt til rette for at hun skal bli allemannseie», skrev Dagsavisen i sin anmeldelse av sistnevnte album, noe som har hevet Eva helt opp i toppsjiktet av norskspråklige popartister her til lands.

Skrams varemerke har blitt fengende melodier med sterke norske tekster om temaer som ligger hennes hjerte nært, noe som har vist seg å virke både trøstende og inspirerende for hennes stadig voksende publikum.

Billetter HER

Bjørn Eidsvåg 1x.jpg
Foto: Sara Angelica Spilling/ Pudder Agency.

BJØRN EIDSVÅG

Drammens Teater 8. og 19. november

3 forestillinger

Ingen vei tilbake

Etter et halvt århundre i musikkbransjen står Bjørn Eidsvåg som en bauta i norsk musikkliv, og i en årrekke har han spilt ca. 80 konserter hvert eneste år i alle landets kriker og kroker. Søndag 17. mars fylte den folkekjære artisten 70 år med overraskelsesfest i Oslo Spektrum. Til høsten legger han ut på jubileumsturnéen som har fått tittelen «Ingen vei tilbake». På sin turné stopper han innom Drammen.

Om hva publikum kan vente seg på konsertene, sier Bjørn:

«Ingen vei tilbake» er overskriften på min jubileumsturné i høst. Vi skal nok se oss litt over skuldrene, men blikket er først og fremst rettet framover. Vi ønsker å vise at vi er relevante både tematisk og musikalsk. Noen av mine sanger har jo fått et nytt liv ved yngre kollegers tolkninger, og vi skal se om ikke flere kan få det ved å «pusse dem opp» musikalsk. Historiene bak noen av mine mest populære sanger skal fortelles og dere skal få vite noe om motivene bak de nye. Jeg har hatt en lang og begivenhetsrik karriere og fått lov til å oppleve at noen av sangene mine nærmest har blitt folkeeie. Vi skal by på dem, men vi skal som sagt først og fremst rette blikket framover.»

Billetter HER.

Valentourettes+Valentourette.jpg
Foto: Thomas Rodahl Dedekam.

VALENTOURETTES

Union Scene 21.desember

Valentourettes ble satt sammen i 2003 med det formål å fremføre Joachim Nielsens sanger på én enkelt konsert, men mottagelsen på denne ene konserten var så enorm at gutta fikk blod på tann og fortsatte sammen. Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes, og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to.

Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Tarjei Foshaug har vært vokalist siden 2006, og leverer Joachims sanger med ekte innlevelse, og har markert seg som en drivende frontfigur.

I 2022 passerte Valentourettes gjennomførte 600 konserter. Bandet har spilt for fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede, både for de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss og den oppvoksende slekt som har måttet nøye seg med platene.

I over ti år gikk musikalen Verdiløse Menn av Christopher Nielsen, basert på broder Joachims tekster, med Valentourettes (minus Tarjei) som teaterorkester. Stykket ble umiddelbart en stor suksess og ble etter en periode på lille Torshovteatret satt opp på selveste hovedscenen på Nasjonalteateret. VG trillet sågar sekseren og beskrev stykket som «tiårets beste oppsetning».

Sist, men ikke minst til bandets viktigste medlem, nemlig PUBLIKUM. Få andre band kan vise til et så aktivt og deltagende publikum. De synger med og skråler, danser og skåler, ler og griner og lever seg så totalt inn i tekst og musikk at de noen ganger smelter sammen til et stort pulserende monster som tar over hele salen og halve scenen til bandets store glede. Valentourettes fortsetter å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner fans av Joachim Nielsen og hans musikk om at rock er best på konsert. Fulle hus og stormende jubel følger hvor enn de spiller landet over og at øl-krana går varm synes ikke å plage konsertarrangører nevneverdig heller.

Billetter HER.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.