4 GODE TIPS OM HØSTENS TEATERFORESTILLINGER: Westernmusikal og underlige Elling

Elling 1

TEATER I DRAMMEN: Her finner du 4 av høstens teaterforestillinger i Drammen. Komedie i ville vesten, en magisk prinsessejakt gjennom eventyrskogen, en like sår og morsom Elling som vanlig og det ensomme mennesket Per Hansen» i et saftig, humoristisk, dampende erotisk og ærlig stykke.

 

Ville vestenx.jpg

ELVEKOMPANIET: I alle vestens dager!?

Union Scene 1. – 4. august (5 forestillinger)

I ALLE VESTENS DAGER!? - en musikalprega westernkomedie for folk og familier mellom 5 og 100 år. Elvekompaniet inviterer til sommerteater på Union Scene 1. - 4.august!

Velkommen til et vilt Vesten, et ikke-velfungerende samfunn langt av sted og av sted. Når Vestens befolkning er uenige, blir det duell. Men de har ikke våpen, så det er drittslenging og kranglekonkurranser. Det viktigste er å ikke havne i kasjotten.

En dag kommer Cowboyen flyttende hjem igjen. Hen har vært i storbyen i mange år, så folka i Vesten har avskrevet hen som verdig medlem av gruppa. Når Cowboyen ønsker å bli en del av gjengen igjen, så byr det på en del problemer. Og hva skal de gjøre med at oppi alt dette, så er vannressursene også knappe der i Vesten?

Skuespillere: Benedikte Karine Sandberg, Stian Isaksen, Ragnhild Gravem, Iselin Doret Brandt Bestvold, Hans Norman Røine, Andrea Vik

Prinsessejakt 2.jpg

RIKSTEATRET: Jakten på prinsessa

Drammens Teater 8. oktober

Eventyrlig moro for barn fra 5 år. Bli med på en magisk og morsom jakt gjennom eventyrskogen!

«Jakten på Prinsessa» er en spennende og morsom familiemusikal du sent vil glemme. I en magisk eventyrverden møter du den tradisjonelle Kongen, den onde Heksa og Prinsen som er kjekk og sterk. Og Prinsessa, så klart, som er vakker og ven og drømmer om å gifte seg med en prins. Det er jo det prinsesser gjør. Eller? Det Prinsessa egentlig drømmer om, er å dra ut i verden for å finne ut hvem hun er. Men hvordan kan hun følge hjertet og finne sin egen vei? 

 Prinsessa velger å bli med Heksa til verdens ende, et sted som (nesten) ingen vet hvor er. Bortsett fra …? Vi røper ikke hvem ennå. Men vi kan love deg at flere kjente og kjære eventyrfigurer titter frem. Når Kongen og Prinsen oppdager at Prinsessa er borte, er den elleville jakten gjennom eventyrskogen i gang. 

Velkommen til en forestilling full av farger og fantasi. Med tull og fjas, latter og sang, og fengende musikk du bare må synge med på – lenge etter at forestillingen er slutt. 

 På scenen: Andrea Rymoen, Emilie Tverbak, Benedicte Søreng, Numa Edema Norderhaug og Hans Magnus Hildershavn Rye

Elling 3.jpg

RIKSTEATRET: Bare Elling

Drammens Teater 5. november

Elling er endelig tilbake! Like sår og morsom som alltid – det er bare å glede seg! 

Fortellingen om Elling har gått sin seiersgang kloden rundt både som film og teater. Det første teaterstykket om denne engstelige mannen er verdens mest spilte moderne norske stykke. Hans appell er utvilsomt universell. 

Nå er han tilbake på teaterscenen, med Per Christian Ellefsen og Anne Marie Ottersen i hovedrollene og helt ny musikk av Lars Lillo-Stenberg. Også denne gang i regi av Petter Næss, som ble Oscar-nominert med spillefilmen «Elling».

Vi møter Elling 20 år etter vi forlot ham i «Elsk meg i morgen». Han har flyttet inn i en sokkelleilighet hos enkefru Annelore Frimann-Clausen på Grefsen i Oslo. Han er 65 år og savner Gro Harlem Brundtland, Kjell-Bjarne og mor. Og selv om han egentlig har vært pensjonist hele livet, ønsker han nå å sette spor etter seg. Han vil ikke lenger være «ingen». Han vil bli NOEN. 

«Bare Elling» er en morsom og gripende skildring av et ensomt menneske med mange meninger og sterke nevroser, som svært mange vil kjenne seg igjen i. Enten du er trofast tilhenger av Ingvar Ambjørnsens Elling-univers eller nykommer i hans verden, vil du få en teateropplevelse som berører hjertet og får deg til å tenke. I møte med Elling blir vi alle litt mindre alene.

På scenen: Per Christian Ellefsen, Anne Marie Ottersen, Anne Regine Ellingsæter og Thomas Bipin Olsen.

Trofast mann.jpeg

RIKSTEATRET: Per Hansen - en trofast mann/ oskkaldas almmái

Drammens Teater 8. desember

Finnes det noen som kan elske meg?

Per Hansen er en helt vanlig mann. Han er gift med Valborg og far til Bodil. Han driver Hertz bilutleie på den veldig lokale flyplassen. Per Hansen har ingen hemmeligheter. Bortsett fra den om Silje Jansen.

Med Stig Henrik Hoff og Ida Løken Valkeapää i rollene som Per Hansen og Silje Jansen ønsker Riksteatret å vise hvor ensomt et menneske kan leve, men samtidig hvor avhengige vi er av hverandre. «Per Hansen» er et saftig, humoristisk, dampende erotisk og ærlig stykke. Det handler om voksen kjærlighet, kompliserte livsvalg og om å holde ut dette livet.

Siri Broch Johansen setter et rått og nakent lys på det mørke landskapet inni og rundt oss på en genuin, sår, men også fornøyelig måte - med et språk vi nok ikke har hørt maken til på en norsk scene.

Du går ikke uberørt fra dette stykket.

På scenen: Stig Henrik Hoff og Ida Løken Valkeapää.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.