6 GODE TIPS OM HØSTENS SPENNENDE FOREDRAG: Tid for å lære noe nytt

Armageddonx_edited

FOREDRAG I DRAMMEN. Foredrags-Drammen er lite påaktet. Her er noen spennende foredragsholdere resten av året: Odd Myklebust, Audun Myskja, Svein Harald Røine, Freddy Kjensmo, Tonje Hessen Schei og Sylo Taraku.

Myklebust.jpg

ODD MYKLEBUST

Da foreldrene gjorde barna livredde for å beskytte dem

Mjøndalen bibliotek 15. mai

Tidligere redaktør i DT, skribent og byvandrer Odd Myklebust har i mange år interessert seg for menneskers liv. I den forbindelsen har han samlet historier om hvordan foreldre holdt barn unna vann, usikker is, skog, ville dyr mm.

Du vil møte grusomheter som den sorte damen, det gråtende spøkelset, den nådeløse Nøkken, den hvite damen uten ansikt og flere andre også fra Eiker.

Myskjax.jpg
Foto: Kagge Forlag.

AUDUN MYSKJA

Kunsten å finne ro

Union Scene 23. mai

Hva er forskjellen på godt og dårlig stress? Hvordan kan vi redusere tankestøyen i hverdagen? Hva er nøkkelen til indre stillhet og varig ro? I dette inspirerende foredraget vil Dr. Audun Myskja gi deg viten og verktøy om hvordan du kan finne veien til deg selv.

kunsten-a-finne-ro.jpg

Audun Myskja har gjennom legepraksis, kurs og retreater hjulpet tusenvis av mennesker til å finne roen både i øyeblikket og i livet. Nå kommer han til scenen i Drammen for å dele av erfaringene sine og hjelpe deg på veien til å finne ro i en ellers hektisk hverdag. Han inviterer til refleksjon rundt hva ro betyr for oss, og hvilke teknikker vi kan bruke når vi er rammet av ulike former for stress, følelsesmessige utfordringer og vanskelige livshendelser. Du vil lære hvorfor pust er et av de mest undervurderte verktøyene for å håndtere uro og vonde følelser, og hvordan lyd og bevegelse kan hjelpe deg regulere kropp og sinn.

Med over 40 års erfaring i helsevesenet er Myskja opptatt av å se hele mennesket, støtte opp om menneskets egne ressurser og gi individuelt tilpassede verktøy for mestring og bedring. Om du er en frisk person som ønsker vekst og økt selvinnsikt, eller om du vil ha nye metoder for å mestre en hverdag med kronisk sykdom, er dette foredraget for deg!

Dr.med. Audun Myskja er overlege og forfatter av mer enn tjue bøker, blant annet bestselgerne Kunsten å finne ro, Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg, Ungdomskilden og De tibetanske ritene. Han er fagveileder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg ved Nord Universitet i Levanger og driver sammen med sin kone Reidun Senter for livshjelp i Totenvika, et tverrfaglig prosjekt som legger vekt på hjelp til selvhjelp.

I sin doktorgrad om musikk i eldreomsorgen utviklet han musikkbasert miljøbehandling, som har vist lovende resultater i pilotprosjekter i livsmestring ved flere norske skoler. Gjennom mange år har han også holdt en rekke retreater, foredrag og kurs i meditasjon, stressregulering og verktøy til vekst og mestring.

Røine 2.jpg

SVEIN HARALD RØINE

Modig - finn ditt hverdagsmot!

Drammens Teater 12. september

Med humor, nydelige historier og masse energi tar Årets Taler i Norge i 2022, Svein Harald Røine, også kjent som Mr.Modig, publikum med storm med forestillingen Modig- Finn ditt hverdagsmot.

La 2024 bli året der du ble MODIGERE!

Frykt holder deg tilbake i livet ditt, og begrenser det store potensialet du har. Derfor kan denne forestillingen gjøre en stor forskjell.

Svein Harald deler hvilke frykter som holder deg tilbake i livet, og hva du skal gjøre for takle frykt og bli modigere. Budskapet treffer deg garantert i både hjernen og hjertet, får deg til å reflektere over ditt eget liv, i tillegg til at du føler optimisme, selvtillit og mot.

Du får troen på at du kan takle alt livet kaster imot deg.

Nøkkelen ligger i å være MODIG i hverdagen!

Svein Harald gjør seg bemerket som en av de beste historiefortellerne i landet, med en unik formidlingsevne, og tar publikum med på en berg-og-dalbane i følelser. Fra hysterisk latter, via undring og ubehag, til klump i halsen og en tåre i øyekroken.

Han sier at du lærer ikke raskt hvis ikke følelsene dine er engasjert.

Her får du kombinasjonen av foredrag, show, stand-up og teater i en og samme pakke. Det er ikke bare gøy, det er innsiktsfullt og lærerikt også. Riktig feelgood med mening.

Dette er så inspirerende og motiverende at ingen går uberørt fra en forestilling med Svein Harald.

Og budskapet sitter i kroppen, kanskje livet ut!

Kjensmox.jpg

FREDDY KJENSMO

Faren min - en feelgoodhistorie om en sønn og en pappa med demens

Drammens Teater 25. september

Dette er en historie om en sønn og farens reise sammen fra sistnevnte fikk diagnosen aldersdemens, og frem til han havnet på sykehjem. Samtidig er det en hyllest til alle gjennomsnittspappaer som har gjort så godt de har kunnet. Det er dem det er flest av.

Humorist og forfatter Freddy Kjensmo bruker lun humor, stor kjærlighet og gnistrende historiefortelling i en nær forestilling som rommer både gapskratt og alvor.

Forestillingen er basert på hans kritikerroste bok «Må lære meg å melke kuer - en feelgoodhistorie fra demensavdelingen» som utkom i 2023.

En underholdende og tankevekkende kveld du ikke vil gå glipp av!

Armageddonx.jpg

TONJE HESSEN SCHEI

Praying for Armageddon

Bragernes menighetshus 14. oktober (Drammen kirkeforum)

Presidentvalget i USA skjer 4. november. Vi belyser i dette møtet forbindelsen mellom Donald Trump og kristne grupperinger. Dette gjør vi i samarbeid med Amerikanskpolitikk.no og regissør Tonje Hessen Schei. Hun er regissør bak filmen Praying for Armageddon som hadde premiere høsten 2023. (Filmen er tilgjengelig på NRK og anbefales på det sterkeste.)

Møtet blir en samtale mellom Tonje Hessen Schei, Sigrid Rege Gårdsvoll (kommentator i avisen Vårt Land og Amerikanskpolitikk.no) og Are Tågvold Flaten (redaktør i Amerikanskpoltikk.no).

Krigens-kontinent.jpg

SYLO TARAKU: Krigens kontinent

Europa etter den kalde krigen

Bragernes menighetshus 18. november (Drammen kirkeforum)

I novembermøtet i Drammen kirkeforum møter du forfatter Sylo Taraku (tankesmien Agenda) som vil snakke om sin siste bok, Krigens kontinent. Europa etter den kalde krigen. Sylo har skrevet en rekke bøker om innvandring og integrering og er en mye brukt kommentator på disse sakene.

Sylo Taraku vokste opp i en liten by i Kosovo i tidligere Jugoslavia som lignet ganske mye på Drammen. Hans barndomsminner er lyse med lange sommerferier på landet hos onklene, skole og fritid med gode venner og dagligliv i et trygt nabolag. Sylo bor nå i Drammen med sin familie. Verden forandret seg da Jugoslavia ble oppløst. Venner og naboer ble plutselig «de andre» og farlige fiender. Det var helt uvirkelig, like uvirkelig som om det skulle bli krig her i Drammen, helt plutselig. Men det ble krig og Sylo kom til Norge som flyktning 17 år gammel. Sylo er statsviter fra Bergen, har en variert karriere med jobb i UDI, NOAS og nå i Tankesmien Agenda. Han har skrevet bøkene Frihetskampen i Islam, Balkanisering av Europa og Innvandringsrealisme.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK

 

 

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.