5 GODE TIPS OM HVA DU KAN SE PÅ KINO I MAI: Drama, blodig hevn, blind kjærlighet og dype klasseskiller

Min enestående mor 2
Min enestående mor med Penelope Cruz.

KINOPREMIERER I DRAMMEN. 5 gode tips om hva du kan se på kinoen i Drammen i mai. Fascinerende drama fra lærerværelset, sterkt og rørende om en familie som blir satt på prøve, blodig hevn, blind som har funnet kjærligheten og klasseskiller i falleferdige blokker. Det er ikke store utvalget av kinopremierer i mai, men noen perler er det.

Lærerværelset.jpg

LÆRERVÆRELSET

Kinopremiere 3. mai

Lærerværelset er Oscar-nominert til beste internasjonale spillefilm!

Carla Nowak, en dedikert lærer, havner i sentrum av dramaet når en av elevene hennes mistenkes for tyveri.

Drevet av en sterk rettferdighetssans begir Carla seg ut på dypt vann for å avdekke sannheten.

Hun legger grunnlaget for en spennende utforskning av maktspillet og de intrikate dynamikkene mellom elever, lærere og foreldre på en ungdomsskole.

“Lærerværelset” er et prisvinnende, fengslende og fascinerende drama som holder på spenningen til siste slutt.

 

Min enestående morxx.jpg

MIN ENESTÅENDE MOR

Kinopremiere 3. mai

Det er 1970-tallet i Roma: en tid med store sosiale og kulturelle endringer.

Familien Borghetti har nettopp flyttet inn i toppetasjen i en nybygd leilighetsblokk, men den vakre utsikten kan ikke dempe den følelsesmessige stormen som lurer internt i familien.

Foreldrene Clara (Penélope Cruz) og Felice (Vincenzo Amato) elsker ikke hverandre som før, men de klarer heller ikke å leve hver for seg.

Clara finner trøst i kjærligheten til sine tre barn, men når den eldste, datteren Adriana, utnytter sin anonymitet i det nye nabolaget til å leve som en gutt, blir familierelasjonene satt på prøve på en måte som truer med å forandre den lille familien for alltid.

"Min enestående mor" er et rørende, sterkt og personlig familiedrama med en universell historie om oppvekst og oppløsning, identitet og kjærlighet. Historien er basert på den prisbelønte regissøren Emanuele Crialeses egne erfaringer.

Nattevagtenx.jpg

NATTEVAKTEN – DEMONER GÅR I ARV

Kinopremiere 17. mai

For 30 år siden forsøkte seriemorderen Wörmer å drepe Emmas foreldre. Nå jobber Emma som nattevakt ved Rettsmedisinsk institutt, og der ønsker hun å komme til bunns i hendelsen som har traumatisert familien hennes.

Hun får et uautorisert møte med seriemorderen i isolasjonscellen. Dette vekker Wörmer fra hans komalignende tilstand, og nå ønsker han en blodig hevn. En rekke skjebnesvangre hendelser vil komme til å skje.

Da Nattevagten (1994) kom ut ble den en skrekk-sensasjon uten like. Nå er oppfølgeren endelig kommet, og det er jaggu ikke ofte at en skrekk-oppfølgere blir like grøssende god som denne.

Regissør Ole Bornedal er på plass igjen sammen med mange av skuespillerne fra den første filmen. I tillegg serverer filmen mange overraskelser underveis, noe som gjør den til like spennende og engasjerende som originalen. Den står også godt på egne ben.

Oculi_edited.jpg

OCULI – DET ENESTE VITNET

Kinopremiere i mai

Martin, en blind mann i tredveårene, ser ut til endelig å ha funnet kjærligheten.

Men så blir daten hans plutselig kidnappet på høylys dag!

Martin er det eneste vitnet til ugjerningen, og politiet har lite å gå på.

Hvem er egentlig Cecilie, og hvorfor ble hun bortført?

Sammen med sin pessimistiske kamerat Terje, bestemmer Martin seg for å ta saken i egne hender.

Utstyrt med kun pågangsmot og oppfinnsomhet, vikler Martin seg lengre og lengre inn i et nett av farer, større enn han kunne forestilt seg..

 

De uønskedex.jpg

DE UØNSKEDE

Kinopremiere 25.

I en forstad til Paris blir falleferdige kommunale blokker revet en etter en, uten tanke på andre alternativ for beboerne.

I en rivningsklar blokk leder leietakeren Haby kampen for å bevare hjemmene til familiene der. Hovedmotstander er den nyutnevnte borgermesteren og familielegen Pierre, som raskt oppdager at han har tatt seg vann over hodet i dette vervet.

Regissør Ladj Ly fikk suksess med sin forrige film, den Oscar-nominerte Les Misérables (2019), og her følger han opp med et nytt og intenst fokus på fattigdomsutfordringene i Frankrike.

Sist sommer var det store demonstrasjoner i Frankrike mot klasseforskjeller, rasediskriminering og politivold. Selv om filmen ble laget før demonstrasjonene tok til, er den blitt sett på som en dagsaktuell kommentar til problemene som preger det franske samfunnet – og andre europeiske land for øvrig.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK.

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.