«Fanfare» Gulden Kunstverks siste utstilling?

PlakatEvaogRuni2023

Gulden Kunstverk åpner sin siste utstilling som setter et foreløpig punktum på en billedkunst-historie som har vart i 38 år. To av Drammens distriktets folkekjære og dyktige kunstnere, Eva Solheim og Runi Langum har fått æren av å markere denne viktige og litt vemodige milepæl. Står til 15. oktober.

Eva Solheim viser et 30 talls nye malerier med synsinntrykk fra den norske fjell- og sjøheimen og Runi Langum viser tegninger på lerret og et knippe litografier, kunstverk som oser av liv og bevegelse. Det hører også til historien at Eva Solheim og Runi Langum runder begge 65 år i år, og kan se tilbake på en felles studietid i Trondheims kunstakademi, der de møttes første gang.

Randi-Langum-Flokk-B.jpeg
Randi Langum - Flokk

Det er riktig at dette blir siste utstillingen til ekteparet Walter N. Welo og Bibbi Lund, som har siden den spede begynnelse i 1985 bygget opp Gulden til å bli en sentral kunstinstitusjon på Østlandet. Galleriparet har oppnådd pensjonsalder for lengst og ønsker å bli fristilt fra et til tider hektisk kunstvirke.

- En slik avvikling har ligget latent i noen år nå, og vi har i år kommet frem til at vi ville delta aktivt i prosessen videre. Det skjer og kommer til å skje mye spennende på Gulden i tiden som ligger fremover, sier Guldens grunder og daglig leder Walter N. Welo. 

- Vi har blitt en generasjonseiendom her hvor tre av våre fire sønner med familier bor sammen her på Gulden. Sentralt i prosessen er Gulden gitarverksted som i løpet av sommeren har flyttet inn i Låven. Musikk vil få en større plass her og det bobler i kreativiteten i gitarmakeren Erik Welos etter hvert meget store gitarnettverk. Fremtiden er usikker, men den er samtidig fryktelig spennende. Vi tror at galleriet og kunsten vil leve videre, trolig parallelt med musikken. Tiden vil vise vei. Forholdene er lagt godt til rette, avslutter Walter Welo.

Eva-Solheim-Bilde-3.jpg
Eva Solheim - Høstfarger

Men først ønsker vi velkommen til utstillingen Fanfare med Eva Solheim og Runi Langum. Utstillingen står til 15. oktober.

Fanfare! «The end . . . and a new beginning» i Gulden Kunstverk.

Gulden Kunstverk 

Åpent onsdag t.o.m. søndag fra 12 - 17
Guldenveien 11, 3053 Steinberg

Hjemmeside: GuldenKunstverk.no

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.