HØSTENS KINOFILMER: 5 gode filmopplevelser til halv pris

Quisling 2x

DRAMMEN KINO. Bli medlem i Filmweb kinoklubb i Drammen og få en god filmopplevelse til halv pris. Tilbudet gjelder 10 filmer i året. Filmene velges ut av et ekspertpanel som garanterer en god filmopplevelse. Quislings siste dager er høstens norske toppfilm.

5 KINOPREMIERER TIL HALV PRIS. Du får 5 toppfilmer til halv pris denne høsten/vinteren om du melder deg inn i Filmweb kinoklubb i Drammen: Fly me to the moon, Quislings siste dager, Arman, Lee og Tre menn til Vilma.

Meld deg inn i Filmweb kinoklubb HER

Fly mex.jpg

FLY ME TO THE MOON

Premiere: 12. juli

Halv pris-forestilling: 12. juli

Skuespillere: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Nick Dillenburg, Anna Garcia, Jim Rash, Noah Robbins, Colin Woodell, Christian Zuber, Donald Elise Watkins with Ray Romano, Woody Harrelson.

Med Scarlett Johansson og Channing Tatum i hovedrollene, er FLY ME TO THE MOON en skarp og stilig romantisk komedie, med NASAs historiske Apollo 11-månelanding som bakteppe.

Det gnistrer i alle retninger når markedsføringsguruen Kelly Jones (Johansson) hankes inn for å fikse NASAs image, og dermed går i veien for direktøren for det hele, Cole Davis (Tatum) og hans allerede vanskelige oppgave. Når Det Hvite Hus innser at oppdraget er altfor viktig til å mislykkes, må Jones ordne en backup plan; iscenesette en falsk månelanding. Nedtellingen har startet...

Quislingx.jpg

QUISLINGS SISTE DAGER

Premiere: 13. september

Halv pris-forestilling: 13. september

Skuespillere: Gard B. Eidsvold, Anders Danielsen Lie, Lisa Loven Kongsli, Lisa Carlehed

Fem år med okkupasjon ender den 8. mai 1945. Gjenreisingen av nasjonen kan begynne, men først må siste kapittel skrives. I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle; Vidkun Quisling. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlinger og uhyrlighetene nazismens ideologi førte til. Men først skal han møte sjelesørger og prest Peder Olsen. Kan presten, som selv er merket av krigens brutalitet, klare å hjelpe mannen som var på fornavn med Hitler selv, til sjelefred? Er lands-forræderen med storhetstanker om seg selv og sin nazistiske misjon, i stand til å angre?

Armand 2x.jpg

ARMAND

Premiere: 27. september

Halv pris-forestilling: 27. september

Skuespillere: Renate Reinsve, Ellen Dorrit Petersen, Øystein Røger, Endre Hellestveit, Thea Lambrechts Vaulen, Vera Veljovic, Assad Siddique m.fl.

Elisabeth blir kalt inn til et foreldremøte på kort varsel. Sønnen hennes er anklaget for noe, men hva dette «noe» er virker uklart. Snart er også rektor, helsesøster og et annet foreldrepar en del av et møte skolen raskt mister kontrollen over.

Armand hadde verdenspremiere i Un Certain Regard-programmet under filmfestivalen i Cannes hvor den ble hedret med lydprisen “Prix de la meilleure création sonore” og Halfdan Ullmann Tøndel ble den første nordmannen til å vinne en regipris på festivalen, med den prestisjefylte debutantprisen “Caméra d'or” . I Norge har filmen kinopremiere 27. september.

Lee 2x.jpg

LEE

Premiere: 11. oktober

Halv pris-forestilling: 11. oktober

Skuespillere: Kate Winslet, Alexander Skarsgård, Andy Samberg, Marion Cotillard, Noémie Merlant, Josh O'Connor, James Murray, Enrique Arce, Andrea Riseborough

Bevæpnet med fotokameraet og beskyttet av en hjelm fra den amerikanske hæren, stiller tidligere fotomodell Lee Miller seg i skuddlinjen, under andre verdenskrig. Kate Winslet spiller tittelrollen i den sanne historie om en banebrytende fotograf, som forlot en glamorøs tilværelse for muligheten til å fortelle om krigens redsler gjennom en kvinnes øyne. I rollen som Lees kjærlighet Roland Penrose finner vi Alexander Skarsgård.

Tre menn til Vilma design Vidar Tevasvold Aunex.jpg

TRE MENN TIL VILMA

Premiere: 8. november

Halvpris-forestilling: 8. november

Skuespillere: Kjersti Dalseide, Ole Christoffer Ertvåg, Tobias Santelmann, Henriette Steenstrup, Metin Niazi

Den 35 år gamle læreren Vilma Veierød bor alene. Hun skyr sosiale medier og bekymrer seg for mye – aller mest for døden.

En førjulsdag står plutselig den kjekke presten Ivar og patologen Robert med tourettes på trappen hennes med et brev og beskjeden om at hennes far er død. Vilma visste ikke en gang at hun hadde en far, og brevet setter hele hennes tilværelse på hodet. Det har ikke vrimlet med mennesker i Vilmas Veierøds liv. Så langt i fra. Men nå må hun plutselig forholde seg til to menn. Tre - hvis man regner med den døde faren.

TRE MENN TIL VILMA er en varm, morsom og rørende film. En film om ensomhet og tilhørighet. Om å ta risikoen på å leve. Om å forstå at man må tørre å miste noe, for å få noe å leve for. En påminnelse om at det er håp, selv for de mest håpløse av oss.

Tre menn til Vilma er basert på Gudrun Skrettings bestselgende bok, som kom ut i 2020.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.