KREATIV CATERING TIL DRAMMEN: En gjeng brennende matglade kokker

kreativ_catering_hjemme-6-1024x650_edited

DRAMMEN. Landets mest smakfulle cateringtilbud har inntatt Drammen, sier Tommy Østhagen, en av sjefene i Kreativ Catering. - Enten du skal ha firmaarrangement, familiefeiring, eller bare en hyggelig vennekveld, har Kreativ Catering tapas- og buffetalternativer som vil gjøre måltidet til en suksess! Vi gleder oss til å møte drammenserne, så sjekk ut våre menyer her!

 

Tommy 6x.jpg

MAT MED OPPLEVELSE. Vi liker å lage mat av høy kvalitet som serveres der du vil ha den – hjemme hos deg eller i et selskaps- eller konferanselokale. «Våre» matgjester kommer sjelden for matens skyld, slik de gjør på en restaurant. Men det blåser vi i, vi vil at maten skal være en like stor opplevelse, som selve begivenheten. Som cateringfirma får vi ikke Michelinstjerner på kjøkkenveggen vår, men vi har Michelindekk på bilene som sørger for at alt er på plass i tide.

KREATIV CATERING

Skullerud Park

Olaf Helsets vei 5a, 0694 Oslo

Telefon: + 47 22 61 47 00

Mail: eat@kreativcatering.no

Tommy 9xx.jpg

Alt du får på bordet fra vårt kjøkken er laget fra bunnen av med de beste råvarer. Vi henter sopp, bær og ville vekster i skogen, sanker tang langs kysten og har de beste kontakter som leverer fersk fisk, kjøtt, fjærfe og vilt.

Kreativ Catering ble startet i 2003 av tidligere norgesmester i kokkekunst Tommy Østhagen.

Nå drifter han Kreativ Catering sammen med daglig leder Martin Warnken, kjøkkensjef Kasper Løkke-Larsen og kontorsjef Henrik Sømo Solberg.

- Maten jeg lager skal være velsmakende og delikat, fortalte Tommy Østhagen da jeg møtte ham første gang for noen år siden, - den skal ikke være jålete.

Sist gang vi snakket sammen hadde han blant annet skrevet matbøkene Fanget og SpiSopp – 200 sopper du må smake før du dør – sammen med Pål Karlsen, som er leder i Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Høsten 2018 plukket de over 200 kg steinsopp på en kveld og en kort dag. - Alle elsker steinsopp, med god grunn. Men i jakten på steinsoppen gikk vi forbi et vell av andre sopper, i alle slags farger og former. 

Hva er det med dem? Hvorfor lar vi disse stå? Hvorfor plukker vi så få arter? Det er ikke så mange år siden Kyst-Norge tok opp torsken og kastet resten av fangsten tilbake på havet.

I dag er «ufesken» delikatesser. Er vi ved starten av noe tilsvarende i soppens verden? Det bestemte vi oss for å undersøke, og SpiSopp er resultatet."

Tommy 7x.jpg

Tommy Østhagen ble norgesmester i kokkekunst allerede i 1999. Han trivdes ikke bare med å tilberede de deiligste retter. Han jakter også, både til vanns og til lands. Det han fanget, spiste han og yndlingsrettene var orrfugl og rådyr. Det gjør han med stor sikkerhet fremdeles.

- En gang jeg var på hytte på fjellet for å jakte, så vi ikke et eneste dyr, fortalte han. - Men tilbake på hytta skjedde det. Rett utenfor hytteveggen felte jeg en flott orrfugl. Jeg synes dette kjøttet er er mye bedre enn rype. Det er en stor fugl, den er litt mørere enn rypa og er et flott kjøtt å ha med å gjøre. Stekte orrfuglmedaljonger med solbærsaus er en av mine beste oppskrifter.

- Orrfugl er godt, men rådyr er mitt favorittvilt nummer en, fortsatte Tommy Østhagen, - det er et mørkt og flott kjøtt med god størrelse på alle delene. Det er viktig å ikke kludre retten til med masse hvitløk, det skal være helt rent. Server gjerne litt søtt ved siden av, som fiken eller andre ingredienser som har sødme, prøv gjerne brunost.

Tommy Østhagen har erfaring fra såvel Les jardins de l`Opera i Toulouse som fra Oslo-restaurantene Theatercafeen, Lipp, Annen Etage og Feinschmecker. Men det har ikke gått ham til hodet.

- Maten jeg lager skal være velsmakende og delikat, sa han, - men ikke jålete. Tommy Østhagen har skrevet matbøkene Fanget mellom to permer, Himmelsk og Utsøkt og SpisOpp.

 

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.