PÅ KINO: 8 førjulsfilmer for barn - fra skogens sjel til bukkene bruse på badeland

Ender 2x

DRAMMEN KINO: Bli med i de ukrainske skoger, et destabilisert univers, julen i Skomakergata, et magisk kongerike, tre bukkene bruse og trollet og endene og trollets skitne triks.

Mavka 1x.jpg

MAVKA – SKOGENS SJEL

Kinopremiere 27. oktober

Se traileren HER

Dypt inne i de ukrainske skogene finnes hemmeligheter som lenge har vært skjult for menneskene. Her lever skogsåndene som beskytter de eldgamle trærne og alt som bor mellom dem.

Mavka 2x.jpg

Her får du møte den unge, naive skogsånden Mavka. Men hvem skulle tro at hun skulle bli valgt til skogens nye vokter? Hun lover å beskytte skogens sjel mot alt som truer. Særlig mot de grådige menneskene. Men hva skjer når hun forelsker seg i musikeren Lukas – Et menneske?

Lunde 2x.jpg

LUNDEFJELL – EGGET SOM FORSVANT

Kinopremiere 3. november

Se trailer HER

Lundefuglene Una og Baba bor på en fredelig øy langt ute i havet. En sommer får de besøk av noen fremmede fugler som har flyktet nordover på grunn av klimaendringene. Una, Baba og de andre fastboende får nye venner, men også nye utfordringer. Ekstra spennende blir det når et egg forsvinner på mystisk vis. Klarer de små fuglene å finne egget før stormen rammer øya?

Lunde 3x.jpg

Lundefjell – egget som forsvant er en vidunderlig film fra det irske animasjonsstudioet Cartoon Saloon som tidligere har gitt oss Sangen fra havet og Ulvevandrerne. Filmens univers er allerede godt kjent fra NRK Barne-TV og filmen kommer på kino med både norsk og samisk tale.

Marvels 1x.jpg

THE MARVELS

Kinopremiere 8. november

Se trailer HER

Carol Danvers aka Captain Marvel er tilbake i The Marvels fra Marvel Studios. Hun har tatt tilbake identiteten sin fra de tyranniske Kree og hevnet seg på Supreme Intelligence, men dette får utilsiktede konsekvenser og Carol bærer byrden av et destabilisert univers på sine skuldre.

Marvels 2x.jpg

Hun føres til et ormehull knyttet til en Kree-revolusjonær der kreftene hennes vikler seg sammen med kreftene til Kamala Khan, aka Ms. Marvel, og Carols niese, S.A.B.E.R. astronauten Captain Monica Rambeau. Trioen blir nødt til jobbe sammen som «The Marvels» for å redde universet.

Skomakergata 1_editedx.jpg

DEN FØRSTE JULEN I SKOMAKERGATA

Premiere 10. november

Se trailer HER

Det er første jul etter krigen og Stine (9) kommer alene med toget til Skomakergata. Der søker hun ly hos skomaker Andersen, som viser seg å være en gretten og ensom mann som trives best alene. Møtet mellom de to skal forandre livene deres for alltid. Den første julen i Skomakergata forteller historien om hvordan en ukjent, liten jente på leting etter en ny familie, får Skomaker Andersen til å innse at livet er best når man kan dele det med de man er glad i.

Bitcoinbilen 2x.jpg

BITCOINBILEN

Kinopremiere 23. november

Se trailer HER

I ei nordnorsk kystbygd er livet til småbrukeren Gloria på kollisjonskurs med de spinnville planene til den 18-årige kryptoinvestoren Rita.

Glorias lillebror Lukas kommer hjem på sommerferie, og finner sjokkert ut at de har plassert den enorme bitcoingruven oppå kirkegården hvor deres foreldre er begravet. Merkelige ting begynner å skje, badetemperaturen i havet stiger til umulige 28 grader, krepert fisk flyter på land og de finner ei død geit i skogen.

Bitcoinbilen2x.jpg

Det viser seg at den styrtrike Rita har noen enda mørkere planer enn å utvinne bitcoin, og til det trenger hun å støvsuge det regionale strømnettet for all den elektrisiteten som går an å oppdrive.

Ønske 1x.jpg

ØNSKE

Kinopremiere 8. desember

Se trailer HER

I det magiske kongeriket Rosas bor Asha, en smart og kvikk idealist. Hun har et ønske så stort at det besvares av en liten, kosmisk energiball som heter Stjerne.

Sammen drar Asha og Stjerne på en reise for å konfrontere den mektige herskeren av Rosas, Kong Magnifico, slik at de kan redde lokalsamfunnet hennes og samtidig vise at vidunderlige ting kan skje dersom modige mennesker slår seg sammen med stjernenes magi.

Bruse 1x.jpeg

BUKKENE BRUSE PÅ BADELAND

Kinopremiere 25. desember

Se trailer HER

Du har sikkert hørt eventyret om de tre Bukkene Bruse som skulle til seters for å gjøre seg fete? I denne helsprø versjonen av eventyret gidder ikke de tre Bukkene å dra til setra nok en gang. Det blir alt for mye styr med trollet. I år skal de på Badeland!

Samtidig legger det skrubbsultne Trollet en plan, sammen med sine utspekulerte kråkevenner vil han forsøke å overraske Bukkene med alskens skitne triks.

Vil de tre Bukkene til å klare å komme seg til badeland uten å bli spist?

Ender 1.jpg

ENDER PÅ EVENTYR

Kinopremiere 25. desember

Se trailer HER

En overbeskyttende andefar lar seg overtale av familien til å dra på deres første familieferie - og dermed forlate den trygge dammen de bor i.

Men reisen mot varmere strøk går ikke helt som planlagt.

PRESENTERT AV ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.