PÅ KINO: Fra lesbisk road trip til kjærlighet på kjøkkenet

Pot 3

DRAMMEN. Spontan road trip med rastløse sjeler, utryddelse av spøkelser, kjærlighet på kjøkkenet, livesending med en seriemorder og ekstremt aggressiv demens. VisitDrammen anbefaler gourmetfilmen Pot-au-feu.

 

Drive away 1.jpg
 

DRIVE-AWAY DOLLS

Kinopremiere 22. mars

En lesbisk road trip-komedie fra Ethan Coen og Tricia Cooke.

Jamie (Margaret Qualley) er en fri og rastløs sjel, på vei ut av nok et forhold. På søken etter en ny start overtaler hun den anspente venninnen, Marian (Geraldine Viswanathan), til å bli med på en spontan road trip til Tallahassee. Jenteturen som skulle by på eventyr tar en alvorlig vending når de plukker opp en leiebil ment for en gjeng kriminelle.

Ghostbustersx.jpg
 

GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE

Kinopremiere 22. mars

I "Ghostbusters: Frozen Empire" vender Spengler-familien tilbake til stedet der alt startet: den ikoniske brannstasjonen i New York City. Her slår de seg sammen med de opprinnelige Ghostbusters, som har utviklet et topphemmelig forskningslaboratorium for å ta utrydding av spøkelser til neste nivå. Men når oppdagelsen av en gammel gjenstand slipper løs en ond kraft, må gamle og nye Ghostbusters slå seg sammen for å beskytte hjemmet sitt og redde verden fra en ny istid.

Potx.jpg
 

POT-AU-FEU – VEIEN TIL HJERTET

Kinopremiere 22. mars

Pot-au-feu – Veien til hjertet handler om den renommerte kokken Dodin Bouffant som i et idyllisk, landlig Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet lager de mest utrolige retter for seg selv og gjester fra det øvre samfunnslag. Med seg på laget har han kokken Eugénie (spilt av Juliette Binoche) som han har jobbet sammen med i over tjue år på godset hvor de begge også bor.

Dodins og Eugénies forhold er vel og merke ikke bare kollegialt, og det viser seg tidlig i filmen at Dodin har fridd til Eugénie flere ganger og fått nei samtlige ganger. Eugénes avslår tilsynelatende frieriene for å bevare det profesjonelle, kulinariske samarbeidet som de to har oppbygget og opprettholdt over årene, selv om vi aner en stor kjærlighet mellom de to hovedpersonene fra helt tidlig av i filmen. Samtidig viser det seg at Eugéne har helseutfordringer som lett kan komme til å komplisere både matlagingen og forholdet.

Filmen byr på fargerike, lyse scener hvor de to kokkene lager og anretter et stort utvalg av franske retter sammen med to unge kokkelærlinger. I åpningssekvensen får vi helt uavbrutt bevitne matlagingen på kjøkkenet på godset – fra tilberedning og helt frem til servering – mens kokkene svinger seg mellom kasserollene og fjølene i noe som minner om en koreografert dans. Dette er definitivt filmen for matelskere, men under de mange matlagingssekvensene hviler det også en stor kjærlighetshistorie, nemlig den mellom Eugéne og Dodin.

Pot-au-feu – Veien til hjertet er en romantisk, stillferdig og varm film om kjærligheten mellom to personer som har jobbet og laget mat sammen side om side i mange, mange år. Det er også noe mystisk ved måten filmen tar seg tid til å vise alt i matlagingen ned til minste detalj – en mystikk som kanskje også er beskrivende for kjærligheten Eugéne og Dodin deler med hverandre.

Red 2.jpg
 

RED ROOMS

Kinopremiere 22. mars

Fotomodell og teknologivirtous Kelly-Anne er besatt av rettssaken som pågår mot seriemorderen Ludovic Chevalier, som har streamet livesendinger av drapene han har begått. På det mørke nettet ryktes det at det finnes videoopptak av et av ofrene, og dette kan være et avgjørende bevis i rettssaken. Kelly-Anne vikler seg inn i en urovekkende verden, der hennes dype fascinasjon for seriemorderen tar overhånd.

Knox.jpg
 

KNOX GOES AWAY

Kinopremiere 27. mars

Michael Keaton har regissert seg selv og Al Pacino i en intens leiemorderthriller. Keaton selv spiller hovedrollen som en leiemorder som er diagnostisert med en form for ekstremt aggressiv demens. Samtidig tilbys han en siste mulighet til å gjøre rett ved å redde livet til sin voksne sønn (James Marsden).

Med seg foran kamera har Michael Keaton stjerner som Al Pacino, Marcia Gay Harden og James Marsden.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.