BUSKERUD KUNSTSENTER - Galleri og kunstbutikk

Kunstsenter-utsiden-klippet-1024x605

(DRAMMEN) Et regionalt kunstsenter som formidler billedkunst og kunsthåndverk. Galleriet har åtte årlige utstillinger, ulike eksterne prosjekter og kunstbutikk med et rikt utvalg av billedkunst og kunsthåndverk.

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for Buskerud fylke. Senteret er en kunstnerstyrt institusjon og er en del av foreningen «Kunstsentrene i Norge» som består av 15 kunstsentre på nasjonalt plan. Kunstsentrene er et resultat av kunstneraksjonen som fant sted i 1976 . I 2017 er 140 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet Buskerud Kunstsenter. Senteret har sin base i Drammen i et produserende miljø for kunst og kultur på Union Scene, men har hele Buskerud fylke som arbeidsområde.

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt.
Senteret har videreformidling av kunst i egen kunstbutikk. I kunstbutikken finnes rikt utvalg av billedkunst og kunsthåndverk i alle prisklasser.

BK_utstilling2.jpg

Videre er Den kulturelle skolesekken et viktig arbeidsområde. Kunstsenteret produserer og formidler vandreutstillinger innenfor visuell kunst gjennom Den kulturelle skolesekken/ Pilotgalleriet. Opptil 5 produksjoner turnerer i Buskerud fylke årlig.

Administrasjonen består av tre ansatte, fordelt på 2,8 årsverk. Våre oppgaver spenner over et vidt spekter av formidling og konsulenttjenester.

Kunstbutikk 

Buskerud Kunstsenter jobber med formidlingssalg av kunst i egen kunstbutikk! Her finner du et variert utvalg av billedkunst og kunsthåndverk i alle kategorier og prisklasser, laget av en rekke profesjonelle kunsthåndverkere og billedkunstnere i og utenom Buskerud.

Du kan gjøre dine innkjøp i ro og mak her på Buskerud Kunstsenter og vi er behjelpelig med informasjon om kunstnere og kan veilede i spørsmål om innkjøp av kunst til bedrifter. Vi selger også gavekort. Finn kunstnere sortert etter kategori på siden til høyre, eller her: keramikk, glass, smykker, grafikk, maleri, tegning, fotografi, tekstil og skulptur.

BodilSkipnes_kopper_BuskerudKunstsenter-1-960x600.jpg

Vi arrangerer også regelmessige Punktutstillinger, der vi presenterer regionale kunstnere for salg i butikken.

Åpningstider i kunstbutikken 

Tirsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00 (kun i utstillingsperioder)

Buskerud Kunstsenter

Grønland 60 i Drammen, 
Telefonnummer: 32 83 11 11
Nett: www.kibkunst.no