DRAMMENS MUSEUM

DrammenMuseum_15_1200px
 - Opplevelse for historie- og kunstinteresserte i alle aldre.

Museet er en opplevelse for historie- og kunstinteresserte i alle aldre. Faste utstillinger av Nøstetangenglass, barokksølv, 1700-talls drammensfajanse, interiører, kirkekunst og folkekunst.

DET FASTE GALLERIET viser norsk malerkunst fra J.C. Dahl til i dag. I de ti farvesatte kabinettene er det laget små kunsthistoriske miljøer. Et rom er viet Hans Heyerdahls bilder. Drammens Museum har en stor Heyerdahlsamling, med noen av hans hovedverk, som Badende gutter og Fiskergutten (midten av 1880-tallet). 

Et kabinett viser eldre europeisk kunst (1700-talls stilleben, byprospekter og portretter), ett er viet nasjonalromanikken (I.C.Dahl og Hans Gude), mens verk fra tiden i Düsseldorf og München i et rom fører over i den franskinspirerte naturalismen i et annet. Museet har utsøkte verk av Zartmann- og Matisse elevene (Harald Sohlberg, Thorvald Erichsen og Henrik Sørensen), og et rom er viet 1920-tallets og mellomkrigstidens art deco og nye saklighet (Maurice de Vlaminck, Torstein Torsteinson og Roar Matheson Bye). 

Tilslutt kan man i et rom se bilder med temaer fra arbeidslivet og livet i byen og gården, og det er her tendenskunsten har fått plass. Avslutningsvis vises høydepunkter fra museets samlinger av moderne kunst (Gunnar S. Gundersen, Ole M. Bakken, Bård Brodersen og Jakob Schmidt), samt Scandinavian Design innen glass, keramikk og emaljert metall.

DrammensMuseum_utstilling.jpg

Museet har lagt vekt på at arbeidene fremstilles i meningsfulle sammenhenger, der kunst og kunsthåndverk ses i sin kulturelle sammenheng. Designen av utstillingskabinettene og farvesettingen er gjort av Åsmund Thorkildsen og målet har vært at bildene skal vises slik at deres estetiske kvaliteter kommer maksimalt godt frem. Nymonteringen er ledsaget av tekster som gir en enkel formidling av hovedtrekkene i norsk kunsthistorie slik den kan oppleves i Drammens Museum.

Drammens Museum er åpent hver dag.
Man – fre: 11 – 15
Onsdager: 11 – 20 (gratis inngang)
Lør – søn: 11 – 17

Drammens Museum 

Konnerudgt. 7, 3045 Drammen ( Google-kart
Telefon: +47 32 20 09 30
E-post: post@drammens.museum.no
Webside: drammens.museum.no

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.