Holmsbu Kunstmuseum

Holmsbu_billedgalleri_interior_2018
Holmsbu Kunstmuseum er midlertidig stengt.

(HOLMSBU) Fra 1963 til 1973 ble Holmsbu Kunstmuseum bygget til minne om Holmsbumalerne Oluf Wold Torne, Thorvald Erichsen og Henrik Sørensen.

Sven Oluf Sørensen, sønn av Henrik Sørensen hadde ideen til museet. Selve bygget ble reist av folk fra Holmsbu under ledelse av Elias Eliassen (1902-1991). Bygningen er oppført i mur og forblendet med store stener av Hurumgranitt som er funnet i ura på stedet. Bjart Mohr var arkitekten bak bygget som i 1983 ble tildelt landets fremste utmerkelse for god arkitektur: Houens Fonds diplom.

holmsbu-kunstmuseum.jpg

Skogen rundt galleriet er urørt og bygningen er kledd med rød Hurumgranitt, tatt ut fra selve byggetomten. Adkomststien opp gjennom den tette skogen gir en stemningsskapende introduksjon til bygningen som slutter seg til klippeformasjonen øverst oppe.

Museet er oppdelt i fire kubiske volumer som hver inneholder en avdeling av samlingen. Salene er sluttete rom med naturlig overlys som gir ro og konsentrasjon omkring bildene. I hjørnesalen er en ene veggen helt i glass og gjennom den ser vi inn mot et annet rom; et naturrom.

Bygningen og det omgivende naturområdet er fredet av Riksantikvaren. 

Museet ligger mellom Holmsbu og Rødtangen i Asker kommune.

Følg skiltene mot Tofte, og deretter Holmsbu og Rødtangen. Gjennom Holmsbu sentrum og videre mot Rødtangen. Stor parkeringsplass ved hovedveien. ( Kart ) 

 

Museet er midlertidig stengt. 

Holmsbu Kunstmuseum 

Tillaløkka 1, Støa, 3484 Holmsbu ( Kart ) 
 

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.