RAMTON CAMPING - Idyll ved Oslofjorden

RamtonCamping_oversikt

(NÆRSNES) Ramton Camping ligger idyllisk til ved Oslofjorden et par tre mil fra Drammen, Oslo og Drøbak. Stedet har plass til campingvogner og telt og har et godt utvalg av utleiehytter og leiligheter.

Familiecamping
Fasilitetene er oppgradert og Ramton kan skilte med butikk, kiosk, restaurant og gatekjøkken, tennisbane og 9-hulls golfbane.

Ranton_Golf_hull_1_fGeir_Dahl_IMG_0952.jpg
9-hull korthullsbane.

Stedet har plass til campingvogner og telt og har et godt utvalg av utleiehytter og leiligheter. 

Skjærgåden i området er flott og variert med svaberg og holmer, sandstrender og brygger. Kyststien krysser campingplassen og gir et godt utgangspunkt for turer til fots og på sykkel. Stien går i et lett kupert terreng gjennom Røykens kystlandskap.

Konserter og bryggedans. Årlig arrangeres det konserter og dans på brygga. Populære tilstellinger for sommergjester såvel som lokalbefolkningen. Konsertprogrammet publiseres i månedsskiftet mai juni.

Ramton_brygge_flyfoto_2000_DJI00627.jpg

Gårdsmuseum
Det ble skåret is for eksport på Ramton gård. I Hundre år, helt fram til kjøleskapet inntok hjemmene på 1950-tallet.

Gården anla kunstige is-dammer på eiendommen for produksjon av isblokker. Isen ble lagret gjennom vinteren og skipet ut på vårparten for eksport til utlandet. Tidvis var det et yrende liv med mye folk i arbeid. Fra april til august i 1892 anløp det 23 skuter til Ramton brygge.

En av is-dammene er bevart og er i dag en del av friarealet, - anlagt til glede for turister og lokalbefolkningen.

Is-museet har samlet gjenstander og gamle redskap som ble laget av gårdens smed. Museet gir et innblikk i produksjonsmetodene. Man kan også se bilder og utstyr fra de første campingturistene. Gårdsmuseet er åpent for omvisning etter avtale.

Åpningstider
Campingplassen holder åpen i perioden 1. mai til 15. september.
Leilighetene leies ut hele året.

Ramton Camping 

F A M I L I E C A M P I N G 

Sundbyveien 90C, 3478 Nærsnes ( Kart )
Telefon: 31282249,
Epost: post@ramton.no
Nettside: www.ramton.no

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.