SPIS I SOMMER-DRAMMEN: 5 av byens favorittkafeer

Ancha 2x_edited
Cafe Bragernes. Bildet er lånt fra kafeens/restaurantens hjemmeside.

DRAMMEN. Det er sommer i Drammen. Er du sugen på en matbit, er det flere steder i Sommer-Drammen hvor du kan stille sulten. Her er 5 av våre favoritter blant byens lunsj/ restauranter som holder åpent i sommer.

Bragernes 1x.jpg
Cafe Bragernes. Bildet er lånt fra kafeens/ restaurantens hjemmeside.

CAFÈ BRAGERNES

Adresse: Bragernes Torg 4, 3017 Drammen, Telefon: + 47 46 88 50 99, E-post: post@cafebragernes.no

Café Bragernes holder til på Bragernes Togr og byr på seg selv, deilige smørrebrød, cool bar og lune omgivelser. Sitt på den koselige uteserveringen rett ved torget og nyt bylivet rundt deg. Menyen er inspirert av både København og av det Franske kjøkken. De serverer blant annet herlige danske smørbrød, som stjerneskudd, smørbrød med leverpostei, frikadeller eller sild.

Etter å ha besøkt de fleste kjente smørbrød-restaurantene i Kongens by, København, har de satt sammen en rekke av klassiske smørbrød i tillegg til noen av deres egne favoritter.

Fra sine reiser til Paris har de hentet lunsj i form av varme croques, og nydelig løksuppe. De har også mange andre franske favoritter på menyen, fra Hvitløksgratinerte snegler og løksuppe til Andeconfit.

Sjekk også ut Københavnerfatet, en populær, smaksrik og omfattende smaksbombe. Her får du sild med tilbehør, Skagenrøre, røkelaks, leverpostei, frikadeller og bacon, servert med sopp, egg, rødkål, urterømme, smør og brød. Københavnerfatet passer til 2-3 personer.

Eller hva med å prøve den franske klassikeren Croque Madame? Med lyst surdeigsbrød, skinke, ost, bechamel, stekt egg og servert med en frisk grønn salat?

Pigen 2x.jpg
Pigen Cafe & Bar. Bildet er lånt fra kafeens/ restaurantens hjemmeside.

PIGEN CAFE & BAR

Adresse: Bragernes Torg 8, 3017 Drammen, Telefon: +47 90 24 24 01, E-post: post@pigen.no

Nyt en velsmakende lunsj eller middag på Pigen cafè & bar, som fyller 25 år i år. Her er det knallbra mat i uformelle omgivelser, god service og er ikke alt for dyrt. På solrike dager kan vi ny nyte den solrike uteserveringen med utsikt til Drammens bankende hjerte, Bragernes Torg.

Her finner du en internasjonal meny med masse gode smaker og egen tapasmeny som er perfekt til sharing i godt selskap. Intimt og hyggelig og med god service. Her vil du gjerne sitte lenge.

Menyene er allsidige, og prøv gjerne Asian Style Pork Blings som er skiver av svineribbe med tamarind og soya glaze servert på grillet brød med kimchikål, alfa spirer, sesam chili, koriander mayo og søtsyltet løk. Eller Chevre & Parma, salat med crispy panert chevre og parmaskinke. Servert med salat-miks med granateple, druer, bær, karameliserte valnøtter og honning-sitron vinagrette. Serveres med grillet italiensk surdeigsbrød. Avslutt med Affogato al caffe, en forfriskende italiensk dessert med vaniljeis og pistasjenøtter. Serveres med dobbel espresso over.

Anchas-Bodega_9.jpg
Anchas Bodega. Bildet er lånt fra kafeens/ restaurantens hjemmeside.

ANCHAS BODEGA

Adresse: Bragernes Torg 4, 3017 Drammen, Telefon: 32 88 32 00, E-post: post@anchasbodega.no

Hos Ancha på Anchas Bodega kan du nyte velsmakende mat og herlige dråper samtidig som du blir kjent med nabobordet - eller kanskje du har en romantisk date? Ancha Liverud er restaurant-mamman med stor M i Drammen. Når du kommer til Anchas Bodega så er det som å komme hjem til privaten hennes. Ikke bare holder hun alt og alle i strekk, men hun har også hjertevarmen som skal til for at alle skal føle seg velkommen og ikke minst føle seg hjemme.

Anchas Bodega med sine tapasretter har den lille store følelsen av Spania og Middelhavet.

Drammen er ikke så stor, så sjansen er faktisk ganske stor for at du møter kjentfolk når du velger å ta deg en tur innom henne.

For å være litt filosofisk. Livet handler om å dele. Dele et smil, dele en god historie, dele glede med gode venner, familien eller kanskje en du nettopp har fridd til? Hvorfor ikke dele maten? Stable alt på bordet og ha et fantastisk dele-måltid. Vel bekomme! Du vil ikke angre.

Her er et forslag på 10 retter du kan dele med en du er glad i.

Gambas Scampi med hvitløk og chili, Ishavsrøye med agurksalat, Hjemmelagde kjøttboller med tomatsaus, Carpaccio Okse indrefilet med sennepsdressing, Spansk Chorizopølse, Dadler surret i bacon og bakt i ovnen, Grillet aubergine med bønneconcasse og gulrotchips, Salat med cherrytomater, granateple, rødbeter og agurk, Croquetas Torsk. Serveres med salat og aioli og Croquetas Manchego og sopp. Serveres med salat og aioli. Avslutt med Anchas Sorbét med friske bær.

Ask og Loke1x.jpeg
Ask og Loke. Bildet er lånt fra kafeens/ restaurantens hjemmeside,

ASK OG LOKE

Øvre Torggate 4, 3017 Drammen, Telefon: + 47 32 83 82 50, E-post: hei@askogloke.no

Ask og Loke Spiseri og Bar serverer smaksbomber fra start til mål. De har fokus på at gode lokale råvarer, bærekraft og dyktig håndarbeid på kjøkkenet, i baren og ved bordene skal være i sentrum. De vil skape et måltid uten begrensinger eller etikette. Heller ekte matglede, spennende kombinasjoner og unike presentasjoner til en riktig pris, sier de. Her er det god stemning så det holder.

- Vi skal høste, sanke, konservere og foredle de råvarene som er tilgjengelig i sesong. Med god drikke i form av håndlaget øl, spennende viner og tidløse cocktails vil vi prøve å gi alle våre gjester en unik og flott opplevelse. Det er knallgod mat i uformelle omgivelser.

Prøv husets burgerspesialitet, Ask Burger/ Loke Burger med cheddar, husets burgersaus, sylteagurk, karamellisert løk, bacon, blåmuggost, brent løk og husets BBQ sauce. Drammen er ikke noe typisk sjømatby, men Ask og Loke lykkes med sin moules frites, blåskjell i kremet saus med hvitløk, sjalottløk og fersk dill, som blir servert med fries og aioli. Den er knallgod.  Til dessert anbefaler vi marinert rabarbra med rabarbrasorbet og honningkrem.

Condelica 1x.jpg
Condelica. Bildet er lånt fra kaffens/ restaurantens hjemmeside.

CONDELICA

Adresse: Sankt Olavs gate 5 , 3017 Drammen, Telefon: +47 32835389, E-post: post@condelica.no

På grunn av ombygning er Condelica stengt frem til 19. juli. Det er mye å glede seg til når dørene åpnes igjen.

Condelica = CONditori, DELIkatesse og CAtering, en spennende, og ikke minst velsmakende kombinasjon av café, restaurant, delikatesse, conditori og catering. På Condelica kan du senke skuldrene mens du nyter et deilig kakestykke eller en smårett. Stemningen er uformell og vennlig.

Menyen er variert og består av alt fra velsmakende småretter, lunsj og middagsretter, og selvfølgelig deilige kaker som alene er verdt et besøk!

Onsdager til fredag kl 16.30 – 22.00 blir Condelica til Condelica Ristorante.Her har de satt sammen en meny av italienske favorittretter, antipasti som Caprese, pizza, pasta og hovedretter.

Sol på tallerken er Grillet landbrød med hvitløksolje, toppes med solmodne tomater, vendt i en dressing av olivenolje, muskatelleddik og basilikum.

Geir Arnes legendarisk rekesalat er laget med håndpillede reker, asparges, gulrøtter og sopp, vendt i en lett kremet dressing med masse deilig dill. Serveres på ristet landbrød og salat  Sprø fjøl er sprø bruschetta og grissini med 3 typer tilbehør, krem med røkelaks- og snøfrisk, tomat- og basilikumkrem og skinkekrem.

Landgang er for den som ønsker litt av alt, og består av Geir Arnes rekesalat, roastbiff, varmrøkt laks og brie med fikenmarmelade og bacon.

UTVALG VED ØYVIND RISVIK

 

Visit Drammen

  • Adresse: Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@visitdrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Ditt norden

Annonsering

Visit Drammen er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post

VisitDRAMMEN er nettstedet for alle som gleder seg over byen vår. Vi forteller om det sanselige og vakre. Om de velsmakende måltidene, de beste filmene, utstillingene, de tøffeste konsertene og gripende teaterstykkene, de fornøyelige historiene - og de glade naturopplevelsene.